Ο James Cameron έχει συγκεκριμένο λόγο που ήδη ξέρει πώς θα είναι τα Avatar 6 και 7

Ο θρυλικός σκηνοθέτης των Avatar εξηγεί το σκεπτικό του
07 Φεβρουαρίου 2024 00:00
Ο James Cameron έχει συγκεκριμένο λόγο που ήδη ξέρει πώς θα είναι τα Avatar 6 και 7

Ο James Cameron είναι ένας από τους θρυλικότερους εν ζωή σκηνοθέτες όχι μόνο για την μαεστρία του πίσω από την κάμερα αλλά και για το επιχειρηματικό δαιμόνιό του, το οποίο ευθύνεται για την επιτυχία των Terminator 2, Aliens αλλά και του franchise των Avatar ταινιών. 

Και επειδή σκέφτεται πολύ μπροστά από την εποχή του σε πολλά θέματα, το ίδιο κάνει και για το franchise του Avatar. Μπορεί ακόμη να μην έχει κυκλοφορήσει το Avatar 3 και μόλις πριν από μια εβδομάδα να ξεκίνησαν και πάλι τα γυρίσματα του Avatar 4 -όπως σας μεταφέραμε- αλλά τα σχέδιά του φτάνουν μέχρι το... Avatar 7! 

Στο πλαίσιο των Saturn Awards 2024, ο 69χρονος σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι έχει κάνει σχέδια ώστε να συνεχίσει ο κόσμος της Pandora μέχρι το Avatar 6 και 7 και εξήγησε τον λόγο, αλλά και το κατά πόσο θα συμμετέχει σε αυτά. Μιλώντας αποκλειστικά στο περιοδικό People, ο Τζέιμς Κάμερον είπε: "Έχουμε γράψει ολοκληρωμένα το σενάριο μέχρι την 5η ταινία και έχω ιδέες για την 6η και την 7η ταινία.".

Όσο για τον λόγο πίσω από το μεγαλόπνοο σχέδιό του ήταν αφοπλιστικός στην απάντησή του:

Θέλω να πω ότι κάποια στιγμή η θνητότητα μου θα με προλάβει. Απολαμβάνω όλα όσα κάνουμε. Το λατρεύω και έχω την ευκαιρία να εργαστώ με μερικούς σπουδαίους ανθρώπους. 

Σε συνέντευξή του στο Collider διευκρίνησε ότι εάν και εφόσον γίνουν τα Avatar 6 και 7 αυτός δε θα συνεχίσει να βρίσκεται πίσω από τις κάμερες. Άλλωστε σε παλιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι μάλλον δε θα σκηνοθετήσει είτε το Avatar 4 είτε το Avatar 5. "Θαρρώ πως όσο περνάει ο καιρός -δε ξέρω αν θα είναι μετά το Avatar 3 ή 4- θα θελήσω να παραδόσω τη σκυτάλη σε έναν άλλο σκηνοθέτη που εμπιστεύομαι να τα αναλάβει, ώστε να κάνω άλλα πράγματα που με ενδιαφέρουν. Ή μπορεί και όχι δεν ξέρω", είχε δηλώσει. 

Ο Κάμερον απέσπασε τέσσερα βραβεία στα Saturn Awards μεταξύ αυτών και ένα σκηνοθεσίας για το Avatar: The Way of Water, το οποίο σκαρφάλωσε στο Top 3 του box office όλων των εποχών με εισπράξεις $2.32 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Κάναμε κιόλας ένα κομμάτι του Avatar 4 επειδή όλοι οι νεαροί χαρακτήρες θα κάνουν ένα μεγάλο άλμα στο χρόνο. Θα τους δούμε και μετά θα πάμε μετά από έξι χρόνια και μετά θα επιστρέψουν. Έτσι το κομμάτι όπου επιστρέφουμε είναι το αυτό που δεν γυρίσαμε ακόμα. Εκείνο το κομμάτι θα ξεκινήσουμε να το γυρνάμε αφότου κυκλοφορήσει το Avatar 3." είπε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή του για την πορεία των γυρισμάτων.  

Στο Avatar 3 θα επιστρέψουν οι Sam Worthington (Jake Sully), Zoë Saldaña (Neytiri), Steven Lang (Quarritch), καθώς και οι Sigourney Weaver (Kiri) και Britain Dalton (Lo'ak), οι οποίοι θα είναι οι αφηγητές των επόμενων sequels. Η κυκλοφορία του Avatar 3 είναι προγραμματισμένη πλέον για τις 19 Δεκεμβρίου του 2025

Το Avatar 4 θα συμπέσει μάλιστα σε μια επετειακή χρονιά για το franchise αφού θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2029, δηλαδή 20 χρόνια μετά το πρώτο "Avatar". 

Το Avatar 5 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 19 Δεκεμβρίου του 2031, βάσει και της νεότερης καθυστέρησης που είχαν λάβει τα sequels. Από εκεί και έπειτα δεν γνωρίζουμε επίσημα αν θα συνεχίσει το franchise στα Avatar 6 και 7.