Ευχάριστα νέα για τα Avatar 3 και 4 από τον James Cameron και έναν από τους πρωταγωνιστές τους

Υπάρχει μπόλικος χρόνος μέχρι τον Δεκέμβριο του 2029
30 Ιανουαρίου 2024 22:46
Ευχάριστα νέα για τα Avatar 3 και 4 από τον James Cameron και έναν από τους πρωταγωνιστές τους

Το sequel του Avatar 2 ή αλλιώς Avatar: The Way of Water αναμφίβολα είναι μια από τις πιο αναμενόμενες συνέχειες τον επόμενων ετών καθώς το υπερθέαμα του James Cameron απέδειξε περίτρανα ότι "το'χει ακόμα" με τις εισπράξεις της τελευταίας ταινίας να άγγιξαν τα $2.32 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Λόγω των πολύμηνων απεργιών στο Χόλιγουντ όμως η παραγωγή τους έπρεπε να σταματήσει και τελικά μετά από μήνες μαθαίνουμε τα ευχάριστα νέα ότι ξεκίνησαν ξανά τα γυρίσματα του Avatar 3, καθώς είχαν μείνει κάποιες εξτρά λήψεις που έπρεπε να γίνουν. Κανονικά τα γυρίσματα του Avatar 3 με τις σκηνές όπου εμπλεκόταν το βασικό cast είχαν γυριστεί ήδη εν μέσω πανδημίας και τώρα βρίσκεται σε μία "πυρετώδης" φάση στο post-production. Παράλληλα όμως άρχισε να γυρίζεται και το Avatar 4, παρόλο που θα κάνει πρεμιέρα στα τέλη αυτής της δεκαετίας. 

Τα νέα για το ξεκίνημα των βασικών λήψεων του Avatar 4 τα μάθαμε χάρις τον ηθοποιό Steven Lang, ο οποίος θα υποδυθεί ξανά τον Quarritch. Συγκεκριμένα, ανέβασε μία φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram όπου φοράει μια χαρακτηριστική mocap στολή και έγραψε στη λεζάντα "Deja Blu All over again". 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stephen Lang (@slang_711)

Γιατί όμως άρχισε ο Cameron να γυρίσει από τώρα τις σκηνές του Avatar 4 παρόλο που η ταινία θα βγει το 2029; Όπως εξήγησε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο People, αυτό έγινε επειδή έχει σχεδιαστεί ένα "time jump" δηλαδή χρονικό άλμα εντός της πλοκής της ταινίας και ήθελε να αντικατοπτριστεί και στην πραγματικότητα. 

"Κάναμε κιόλας ένα κομμάτι του Avatar 4 επειδή όλοι οι νεαροί χαρακτήρες θα κάνουν ένα μεγάλο άλμα στο χρόνο. Θα τους δούμε και μετά θα πάμε μετά από έξι χρόνια και μετά θα επιστρέψουν. Έτσι το κομμάτι όπου επιστρέφουμε είναι το αυτό που δεν γυρίσαμε ακόμα. Εκείνο το κομμάτι θα ξεκινήσουμε να το γυρνάμε αφότου κυκλοφορήσει το Avatar 3." είπε χαρακτηριστικά.  

Στο Avatar 3 θα επιστρέψουν οι Sam Worthington (Jake Sully), Zoë Saldaña (Neytiri), Steven Lang (Quarritch), καθώς και οι Sigourney Weaver (Kiri) και Britain Dalton (Lo'ak), οι οποίοι θα είναι οι αφηγητές των επόμενων sequels. Η κυκλοφορία του Avatar 3 είναι προγραμματισμένη πλέον για τις 19 Δεκεμβρίου του 2025

Το Avatar 4 θα συμπέσει μάλιστα σε μια επετειακή χρονιά για το franchise αφού θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2029, δηλαδή 20 χρόνια μετά το πρώτο "Avatar".