James Cameron: Σας προειδοποίησα το 1984 και δεν ακούσατε – Η AI είναι η μεγαλύτερη απειλή

Νέες δηλώσεις από τον επιτυχημένο σκηνοθέτη
19 Ιουλίου 2023 18:04
James Cameron: Σας προειδοποίησα το 1984 και δεν ακούσατε – Η AI είναι η μεγαλύτερη απειλή

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, James Cameron, ο οποίος μάς έχει χαρίσει τον Τιτανικό, τα Avatar, τα Terminator και άλλες επιτυχημένες ταινίες όλα αυτά τα χρόνια, έδωσε μια νέα συνέντευξη, στην οποία μιλάει και για την AI. Ο ίδιος πιστεύει ότι οι εξελίξεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στην τεχνολογία, αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την ανθρωπότητα.

"Σας προειδοποίησα παιδιά το 1984, αλλά δεν με ακούσατε". Είπε μεταξύ άλλων στο CTV News ο James Cameron. Συνεχίζοντας την συνέντευξή του δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να αξιολογήσουμε ποιος αναπτύσσει την τεχνολογία και αν το κάνει μόνο για το κέρδος «διδάσκοντας απληστία» ή αν το κάνει για άμυνα «διδάσκοντας παράνοια».

Νομίζω ότι η «οπλοποίηση» της τεχνητής νοημοσύνης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Θα μπορούσατε να φανταστείτε μια AI μέσα σε μια μάχη; Να πολεμούν από τους υπολογιστές με μια ταχύτητα όπου οι άνθρωποι δε θα μπορούν πλέον να μεσολαβήσουν και δε θα έχουν τη δυνατότητα να κλιμακώσουν τις εντάσεις.

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του σκηνοθέτη για την AI, ενώ πρόσφατα απάντησε και σε όλες αυτές τις φήμες που τον ήθελαν να φτιάχνει ταινία για το υποβρύχιο Titan. «Συνήθως δεν απαντάω σε προσβλητικές φήμες στα μέσα ενημέρωσης, αλλά χρειάζεται να το κάνω τώρα. ΔΕΝ έχω στα σκαριά μία ταινία για την OceanGate και ούτε πρόκειται». Είχε πει ο δημιουργός.

Το 1984, o James Cameron κυκλοφόρησε το The Terminator (Ο Εξολοθρευτής), μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που γνώρισε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. Η πλοκή της ταινίας επικεντρώνεται σε έναν Cyborg εκτελεστή, ο οποίος έχει σταλθεί από το μέλλον (2029), στο 1984, ώστε να σκοτώσει τη Sarah Connor, η οποία μελλοντικά θα γεννήσει τον αρχηγό της επανάστασης κατά των μηχανών.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου του 1984. Από τη στιγμή της κυκλοφορίας της, έλαβε πολύ θετικές κριτικές, οι οποίες μεταξύ άλλων εκθείαζαν τις σκηνές δράσης, την αφήγηση και την ερμηνεία του Arnold Schwarzenegger.