Κάποιος αγόρασε την πόρτα που έσωσε την Rose στον Τιτανικό για ένα αδιανόητο ποσό!

Οι δημοπρασίες με σπάνια αντικείμενα που γίνονται viral
26 Μαρτίου 2024 18:54
Κάποιος αγόρασε την πόρτα που έσωσε την Rose στον Τιτανικό για ένα αδιανόητο ποσό!

Ο Τιτανικός (Titanic) κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1997 σημειώνοντας τεράστια εμπορική επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ταινία του James Cameron με πρωταγωνιστές τους Leonardo DiCaprio και Kate Winslet έμεινε στην ιστορία, ενώ αγαπήθηκε ιδιαίτερα και στην Ελλάδα με εκατοντάδες προβολές στην ελληνική τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο.

Οι δημοπρασίες με σπάνια αντικείμενα μεγάλων προσωπικοτήτων (βλ Steve Jobs), αλλά και σπάνιων αντικειμένων από βιντεοπαιχνίδια, ταινίες και σειρές συνεχίζονται και αυτή τη φορά μάθαμε ότι κάποιος αγόρασε την πόρτα ή αλλιώς το κομμάτι ξύλου από την πιο δημοφιλή σκηνή του Τιτανικού.

Αναλυτικότερα, όπως μεταφέρει το The Guardian, μία εταιρία έβαλε σε δημοπρασία πρόσφατα την πόρτα που έσωσε την Rose από το ναυάγιο και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πουλήθηκε. Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε και μάθαμε ότι κάποιος συλλέκτης έδωσε 718,750 δολάρια ή αλλιώς περίπου 663.000 ευρώ, για να έχει αυτό το κομμάτι ξύλου στη συλλογή του!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της δημοπρασίας, η πόρτα αυτή, ήταν μέρος του πλαισίου της πόρτας πάνω από την είσοδο του σαλονιού της πρώτης θέσης του σκηνικού του Τιτανικού.

Η ταινία που άφησε εποχή και σημάδεψε το σινεμά κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1997, όντας για δεκαετίες η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών με περισσότερα από $2.2 δισεκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως στο box office -μέχρι που το Avatar του Κάμερον διέλυσε αυτό το ρεκόρ το 2009.

Στην ταινία έπαιζαν οι: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber και Bill Paxton.

Ο Τιτανικός είχε γράψει ιστορία στα βραβεία Όσκαρ με 14 συνολικά υποψηφιότητες από όπου απέσπασε 11 χρυσά αγαλματίδια -αριθμό που ισοφάρισε το θρυλικό Ben-Hur του 1959.