Τζέιμς Κάμερον: Και ο δημιουργός του Avatar εκθειάζει το Dune Part 2, μετά τον Σπίλμπεργκ

Την ώρα που δόθηκε το πράσινο φως επίσημα για το Dune 3
06 Απριλίου 2024 11:30
Τζέιμς Κάμερον: Και ο δημιουργός του Avatar εκθειάζει το Dune Part 2, μετά τον Σπίλμπεργκ

Μια ακόμη τεράστια φυσιογνωμία αλλά και σκηνοθέτης του αμερικανικού σινεμά, ο Τζέιμς Κάμερον (James Cameron), έπλεξε το εγκώμιο του Dune: Part 2, το οποίο έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του, τόσο από άποψη εσόδων όσο και από τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών. 

Ο δημιουργός των ταινιών Avatar, μίλησε στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro σε μία εκτενής συνέντευξη εκθείασε κυριολεκτικά το έργο του Ντενί Βιλνέβ (Denis Villeneuve) και όσοι ξέρουν τη συνεισφορά του στο σινεμά δεν είναι και λίγο να λαμβάνει κανείς τέτοια εγκωμιαστικά σχόλια από τον σκηνοθέτη των "Aliens" και "Terminator". Ο Κάμερον, βέβαια, όταν ερωτήθηκε για τη νέα κινηματογραφική απόπειρα του Dune έριξε και τα βέλη του στον Ντέιβιντ Λιντς (David Lynch) και την δική του ταινία "Dune" του 1984. 

Η διασκευή του David Lynch ήταν απογοητευτική. Έλειπε κάτι από την ισχύ του μυθιστορήματος του Herbert. Οι ταινίες του Villeneuve πείθουν περισσότερο. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι, και είναι πολύ εύκολα αναγνωρίσιμοι. Είναι αγνός κινηματογράφος. Μιλάω συχνά με τον Denis, από σκηνοθέτη σε σκηνοθέτη. Ηχογραφούμε τις συζητήσεις μας, όπως ο Τρυφώ και ο Χίτσκοκ.

Το ότι το Dune 2 είναι η μετουσίωση του "αγνού σινεμά" είναι ένα ακόμη "παράσημο" για τον Villeneuve μόλις μια εβδομάδα μετά τις δηλώσεις ενός άλλου ζωντανού θρύλου του κινηματογράφου, του Στίβεν Σπίλμπεργκ (Steven Spielberg). Κατά τη διάρκεια του The Director's Cut Podcast ο Σπίλμπεργκ είπε κατ'ιδίαν στον Βιλνέβ ότι το "Μέρος 2o" του Dune είναι "μια από τις σπουδαιότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έχει δει ποτέ." Λόγια που προήρθαν από τον δημιουργό ταινιών όπως "Ε.Τ.", "Close Encounters of the Third Kind", Jurassic Park και Minority Report, μεταξύ άλλων. 

Όλα αυτά ειπώθηκαν την ώρα που το sequel έχει βγάλει τα σπασμένα και με το παραπάνω στο box office με εισπράξεις άνω των $632 εκατομμυρίων παγκοσμίως, ενώ δόθηκε επίσημα το πράσινο φως από τις Legendary και Warner Bros. για να ξεκινήσει η παραγωγή του Dune 3 ή όπως επίσημα θα λέγεται "Dune: Messiah". Αν θέλετε να τσεκάρετε μερικά facts και ιστορίες από τα παρασκήνια του Dune Part 2 πατήστε εδώ

"Τo Dune Messiah θα είναι η τελευταία μου ταινία Dune" είχε δηλώσει παλιότερα o Villeneuve στο περιοδικό Time, μιας και τα βιβλία του Herbert έχουν πολλές συνέχειες όπως τα "Children of Dune", "God Emperor of Dune" και "Heretics of Dune".