Το Mission: Impossible 7 είναι μια ανάσα από το εξωπραγματικό 100% στο Rotten Tomatoes

Διθυραμβικές οι κριτικές του Dead Reckoning - Part 1
08 Ιουλίου 2023 09:01
Το Mission: Impossible 7 είναι μια ανάσα από το εξωπραγματικό 100% στο Rotten Tomatoes

Όπως σας ενημερώσαμε, οι πρώτες κριτικές για το Mission Impossible: Dead Reckoning - Part 1, το έβδομο κεφάλαιο του franchise, ήταν διθυραμβικές. Η ταινία έλαβε την καλύτερη αποδοχή όχι μόνο από κάθε άλλη του εν λόγω franchise, αλλά έγινε συγχρόνως και η υψηλότερα βαθμολογημένη σε όλη την καριέρα του Tom Cruise.

Ναι, αυτό σημαίνει πως ξεπέρασε τόσο το περσινό Top Gun: Maverick που είχε Tomatometer 96%, όσο και το Mission Impossible: Fallout που είχε 97% σκορ αποδοχής. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως μετά τα πρώτα reviews που τοποθέτησαν την ταινία στο 98%, οι θετικές εντυπώσεις συνέχισαν να έρχονται. Το αποτέλεσμα; Το Mission: Impossible 7 είναι πλέον μια ανάσα από το εξωπραγματικό 100% στο Rotten Tomatoes, αφού το σκορ του αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, στο 99%.

Ναι, μετά από 147 κριτικές πλέον, σχεδόν κανένας ειδικός του χώρου δεν είχε αρνητικά πράγματα να πει και κάπως έτσι η ταινία πλησιάσει το «τέλειο» της πασίγνωστης πλατφόρμας.

Ιστορικά το franchise των Επικίνδυνων Αποστολών δεν είχε πάντα και τις καλύτερες βαθμολογίες. Έτσι, το Rotten Tomatoes δίνει μια εικόνα του πώς ανέβηκε η ποιότητα των ταινιών, όσο μεταμορφωνόταν ο Ethan Hunt από τις ριψοκίνδυνες ορέξεις για επικά stunts του Tom Cruise.

Mission: Impossible - 67%

Mission: Impossible 2 - 56%

Mission: Impossible 3 - 71%

Mission: Impossible - Ghost Protocol - 93%

Mission: Impossible - Rogue Nation - 94%

Mission: Impossible - Fallout - 97%

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One - 98%

Το Dead Reckoning είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία του Christopher McQuarrie. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Ving Rhames, Henry Czerny, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Frederick Schmidt, Hayley Atwell, Pom Klementieff, Shea Whigham, Esai Morales, Rob Delaney, Charles Parnell, Indira Varma, Mark Gatiss, Greg Tarzan Davis και Cary Elwes.

Στο 7ο κεφάλαιο των Mission Impossible ο Ethan Hunt του Tom Cruise αντιμετωπίζει την πιο θανάσιμη απειλή της ζωής του καθώς αυτός και η ομάδα του στην IMF ξεκινούν μια αποστολή για να εντοπίσουν και να αποτρέψουν από το να πέσει στα λάθος χέρια, ένα τρομακτικά πανίσχυρο όπλο ικανό να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Με τον έλεγχο του μέλλοντος και τη μοίρα του κόσμου να διακυβεύονται και με σκοτεινές δυνάμεις από το παρελθόν του Ethan να πλησιάζουν, ξεκινά ένας θανάσιμος αγώνας δρόμου σε ολόκληρη την υφήλιο. Αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, παντοδύναμο εχθρό, ο Ethan αναγκάζεται να σκεφτεί ότι τίποτα δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία από την αποστολή του - ούτε καν οι ζωές των ανθρώπων για τους οποίους νοιάζεται περισσότερο.

H πανδημία εκτόξευσε τα κόστη του ήδη πανάκριβου 7ου Mission Impossible λίγο πάνω από τα $290 εκατομμύρια δολάρια και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών. Συγκριτικά ο προκάτοχός του, το "Mission: Impossible - Fallout" είχε budget που έφτανε τα $190 εκατομμύρια.

Το Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1 βγαίνει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 13 Ιουλίου, ενώ το Mission Impossible - Dead Reckoning Part 2 στις 28 Ιουνίου του 2024.