Οι 10 ταινίες που έβγαλαν φέτος τα περισσότερα χρήματα στο box office

Ναι, την πρώτη θέση έχει η Barbie
26 Δεκεμβρίου 2023 12:14
Οι 10 ταινίες που έβγαλαν φέτος τα περισσότερα χρήματα στο box office

Πριν από λίγες ώρες είδαμε τις καλύτερες ταινίες του 2023 σύμφωνα με το Metacritic και τώρα έφτασε η στιγμή να δούμε τις ταινίες που έβγαλαν τα περισσότερα χρήματα για φέτος. Το 2023 πλησιάζει στο τέλος του και μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι ήταν μια χρονιά που είχε πολλές κυκλοφορίες κάθε εβδομάδα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Όπως θα δείτε και εσείς από τη λίστα παρακάτω, σχεδόν και οι δέκα ταινίες είναι blockbuster με την Marvel και την Disney να έχουν τα περισσότερα projects. Από το Ant-Man and the Wasp: Quantumania που είναι δέκατο με πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, αλλά και το Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One έβγαλε 567.5 εκατομμύρια δολάρια, το 2023 ήταν μια χρονιά, όπου ο κόσμος πήγε σινεμά.

Φυσικά, στις τρεις πρώτες θέσεις έχουμε viral ταινίες που σίγουρα θα περιμένατε. Ναι, το Oppenheimer του Christopher Nolan έχει την 3η θέση και παραλίγο να φτάσει το 1 δις σε έσοδα, ενώ στην 2η θέση βλέπουμε την ταινία του Super Mario που ξεπέρασε το 1.3 δις, αλλά το Barbie με την Margot Robbie έβγαλε περισσότερα.

Δείτε τη δεκάδα με όλα τα έσοδα των ταινιών, καθώς και την επίσημη σύνοψή τους σε περίπτωση που δεν τις έχετε δει όλες.

10. Ant-Man and the Wasp: Quantumania | Παγκόσμιο box office 476 εκατομμύρια δολάρια

Πλοκή: Ο Scott Lang (Paul Rudd) και η Hope van Dyne (Evangeline Lilly) είναι ένα ευτυχισμένο φυσιολογικό ζευγάρι που τυχαίνει να είναι και υπερήρωες. Η ζωή είναι ωραία. Ο Scott έχει γράψει ένα βιβλίο, η Hope ασχολείται με ανθρωπιστικό της έργο και η οικογένεια τους -οι γονείς της Hope και η κόρη του Scott, Cassie- είναι επιτέλους μέρος της καθημερινότητας τους. Η Cassie, μάλιστα, μοιράζεται το πάθος της νέας της οικογένειας για την επιστήμη και την τεχνολογία, ειδικά σε σχέση με τον Κβαντικό Κόσμο. Αλλά το ανήσυχο πνεύμα της τους οδηγεί σε ένα αναπάντεχο ταξίδι χωρίς επιστροφή στον ατελείωτο υποατομικό κόσμο, όπου συναντούν παράξενα νέα πλάσματα, μία κοινωνία σε κρίση και έναν μάστερ του χρόνου με απειλητικές διαθέσεις. Με τον Scott και την Cassie να εξωθούνται προς μία κατεύθυνση και τη Hope με τους γονείς της σε άλλη, οι ήρωες διασκορπίζονται σε έναν εμπόλεμο κόσμο, ενώ δεν έχουν καμία ιδέα πώς θα βρουν τον δρόμο της επιστροφής.

9. Elemental | Παγκόσμιο box office 495.9 εκατομμύρια δολάρια

Πλοκή: Στο στοιχείο τους είναι η νέα πρωτότυπη ταινία των Disney και Pixar όπου η φωτιά, το νερό, η γη και ο αέρας ζουν όλοι μαζί στην Πόλη των Στοιχείων. Η Φλόγα, μια δυναμική, πανέξυπνη κι εκρηκτική νεαρή κοπέλα γνωρίζει έναν αστείο, γλυκανάλατο, χαλαρό τύπο, τον Νηρέα. Η φιλία τους θα την κάνει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο στον οποίο ζουν.

8. Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One| Παγκόσμιο box office 567.5 εκατομμύρια δολάρια

Πλοκή: O Ethan Hunt (Tom Cruise) και η IMF ομάδα του αναλαμβάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας τους: Πρέπει να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο που απειλεί την ανθρωπότητα προτού αυτό πέσει στα λάθος χέρια. Έτσι ξεκινά μια θανάσιμη καταδίωξη ανά την υφήλιο, καθώς ο έλεγχος του μέλλοντος και η μοίρα του κόσμου απειλούνται. Όταν βρεθεί αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, πανίσχυρο εχθρό, ο Ethan καλείται να αποφασίσει αν μετράει κάτι παραπάνω από την ίδια την αποστολή, ακόμα και οι ζωές αυτών που αγαπά.

7. The Little Mermaid | Παγκόσμιο box office 569.6 εκατομμύρια δολάρια

Πλοκή: Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ είναι η αγαπημένη ιστορία της Άριελ, μιας όμορφης και ζωηρής νεαρής γοργόνας με δίψα για περιπέτεια. Η μικρότερη από τις κόρες του Βασιλιά Τρίτωνα και η πιο τολμηρή, η Άριελ λαχταράει να μάθει περισσότερα για τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα, και ενώ επισκέπτεται την επιφάνεια, ερωτεύεται τον γεμάτο ζωντάνια Πρίγκιπα Έρικ. Παρόλο που οι γοργόνες απαγορεύεται να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους, η Άριελ πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά της. Κάνει συμφωνία με την κακιά μάγισσα της θάλασσας Ούρσουλα, η οποία της δίνει μια ευκαιρία να δει πως είναι η ζωή στη στεριά, αλλά τελικά βάζει τη ζωή της – και το στέμμα του πατέρα της – σε κίνδυνο.

6. Spider-Man: Across the Spider-Verse | Παγκόσμιο box office 690.5 εκατομμύρια δολάρια

Πλοκή: Μετά την επανένωσή του με την Gwen Stacy, ο full time πια Spider-Man της γειτονιάς, εκτοξεύεται στο Αραχνο- Σύμπαν όπου και συναντά μια ομάδα Αραχνανθρώπων που έχουν μια αποστολή: να το προστατεύσουν με κάθε τρόπο. Όταν όμως οι ήρωες συγκρούονται για το πώς θα χειριστούν τη νέα απειλή, ο Miles βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Αραχνανθρώπους και καλείται να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ήρωας. Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει αυτούς που αγαπά.

5. Fast X | Παγκόσμιο box office 704.7 εκατομμύρια δολάρια

Πλοκή: Οι Μαχητές των Δρόμων αποκτούν τη δέκατη ταινία τους, το Fast X, που σηματοδοτεί τα τελευταία κεφάλια μίας από τις πιο δημοφιλείς σειρές παγκοσμίως, η οποία διανύει την τρίτη δεκαετία της και συνεχίζει δυναμικά με τους ίδιους βασικούς πρωταγωνιστές, όπως όταν ξεκίνησε. Μετά από πολλές αποστολές και ενάντια σε απίθανα εμπόδια, ο Ντομ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) και η οικογένεια του έχουν ξεγελάσει και ξεπεράσει κάθε αντίπαλο στο διάβα τους. Τώρα, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πιο φονικό εχθρό: μία τρομαχτική απειλή ξεπροβάλλει από τα σκοτάδια του παρελθόντος, διψάει για εκδίκηση και σκοπεύει να διαλύσει αυτή την οικογένεια και να καταστρέψει μια για πάντα όλους όσους και όλα όσα αγαπάει ο Ντομ. Στους Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο, το 2011, ο Ντομ και η παρέα του εξολόθρευσαν τον μοχθηρό βαρόνο των ναρκωτικών Eρνάν Ρέγιες, αφήνοντας ακέφαλη την αυτοκρατορία του σε μία γέφυρα του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Δεν γνώριζαν όμως ότι ο γιος του Ρέγιες, ο Ντάντε (Τζέισον Μομόα, Aquaman) ήταν αυτόπτης μάρτυρας και έχει περάσει τα τελευταία 12 χρόνια καταστρώνοντας την εκδίκηση που θα αναγκάσει τον Ντομ να πληρώσει το απόλυτο τίμημα.

4. Guardians of the Galaxy Vol. 3 | Παγκόσμιο box office 845.5 εκατομμύρια δολάρια

Πλοκή: Στη νέα ταινία ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ 3 των Marvel Studios, η αγαπημένη μας παρέα με τους ασυμβίβαστους ήρωες, είναι λίγο διαφορετική. Ο Peter Quill, που θρηνεί ακόμα την απώλεια της Gamora, πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα του να υπερασπιστούν το σύμπαν αλλά και να προστατέψουν έναν από τους δικούς τους. Μια αποστολή που εάν δεν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στο τέλος της ομάδας όπως την γνωρίζαμε έως τώρα.

3. Oppenheimer| Παγκόσμιο box office 950.5 εκατομμύρια δολάρια

Πλοκή: Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, το Οπενχάιμερ είναι ένα επικό θρίλερ που σπρώχνει το κοινό στο παράδοξο του αινιγματικού ανθρώπου που πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο για να τον σώσει.

2. The Super Mario Bros. Movie | Παγκόσμιο box office 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια

Πλοκή: Ενώ επιδιορθώνουν έναν αγωγό ύδρευσης, δύο υδραυλικοί από το Μπρούκλιν, ο Μάριο και ο αδελφός του Λουίτζι, μεταφέρονται μέσα από έναν μυστηριώδη σωλήνα σε έναν μαγικό νέο κόσμο. Όταν τα δύο αδέλφια χωριστούν, ο Μάριο ζει μία επική περιπέτεια αναζήτησης του Λουίτζι. Με τη βοήθεια του μανιταριού Τοντ και μετά την εντατική εκπαίδευση στη μάχη με την αρχηγό του Μανιταροβασιλείου Πριγκίπισσα Πιτς, ο Μάριο επιστρατεύει τις δικές του δυνάμεις και αναλαμβάνει δράση.

1. Barbie | Παγκόσμιο box office 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια

Πλοκή: Η ζωή στον κόσμο της Barbie, απαιτεί να είστε το απόλυτα τέλειο πλάσμα, περιτριγυρισμένο από ένα απόλυτα τέλειο περιβάλλον. Εκτός βέβαια, αν βιώνετε μια βαθιά, υπαρξιακή κρίση. Ή είστε ένας Κεν.

Εσείς ποιες ταινίες από αυτή την δεκάδα είδατε στους κινηματογράφους; Πείτε μας στα σχόλια!