Διθυραμβικές οι κριτικές για το Mission Impossible 7 - Το “σχεδόν τέλειο“ σκορ στο Rotten Tomatoes

Οι γενικές εντυπώσεις λένε πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες ταινίες δράσης όλων των εποχών
06 Ιουλίου 2023 15:26
Διθυραμβικές οι κριτικές για το Mission Impossible 7 - Το “σχεδόν τέλειο“ σκορ στο Rotten Tomatoes

Οι πρώτες κριτικές για το Mission Impossible 7 ή επίσημα "Mission Impossible: Dead Reckoning - Part 1" είναι διθυραμβικές και θέτουν από τώρα το ρυθμό για να χορέψει το παγκόσμιο box office η νέα ταινία του Tom Cruise. 

Σύμφωνα με τις κριτικές και το σκορ στο Rotten Tomatoes το 7ο κεφάλαιο της σειράς που μετράει αισίως 27 χρόνια ιστορίας λαμβάνει την καλύτερη αποδοχή από κάθε άλλη ταινία του franchise. Μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα reviews που στο Rotten Tomatoes είναι πάνω από 113 και αποτελούν μια ασφαλής σφυγμομέτρηση για τις πρώτες εντυπώσεις, μια εβδομάδα πριν την επίσημη πρεμιέρα του "Dead Reckoning Part 1" παγκοσμίως. 

Μέχρι τώρα το σκορ των κριτικών είναι στο 98% που πρακτικά είναι σα να παίρνει σχεδόν τέλειες βαθμολογίες και έλαβε τη στάμπα "Fresh". Ακόμη είναι κατά μία μονάδα υψηλότερη από το προηγούμενο ρεκόρ του franchise, που κατείχε το Mission Impossible: Fallout με 97% σκορ αποδοχής. Βέβαια, το κοινό ακόμη δεν έχει πει την τελευταία λέξη για να γίνει και εκεί η σφυγμομέτρηση από το "Audience score". 

Ιστορικά το franchise των Επικίνδυνων Αποστολών δεν είχε και τις καλύτερες βαθμολογίες και το Rotten Tomatoes δίνει μια εικόνα του πώς ανέβηκε η ποιότητα των ταινιών, όσο μεταμορφωνόταν ο Ethan Hunt από τις ριψοκίνδυνες ορέξεις για επικά stunts του Tom Cruise. 

  • Mission: Impossible - 67%
  • Mission: Impossible 2 - 56%
  • Mission: Impossible 3 - 71%
  • Mission: Impossible - Ghost Protocol - 93%
  • Mission: Impossible - Rogue Nation - 94%
  • Mission: Impossible - Fallout - 97%
  • Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One - 98%

Το Dead Reckoning είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία του Christopher McQuarrie. Πρωταγωνιστούν επίσης οι Ving Rhames, Henry Czerny, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Frederick Schmidt, Hayley Atwell, Pom Klementieff, Shea Whigham, Esai Morales, Rob Delaney, Charles Parnell, Indira Varma, Mark Gatiss, Greg Tarzan Davis και Cary Elwes.

Στο 7ο κεφάλαιο των Mission Impossible ο Ethan Hunt του Tom Cruise αντιμετωπίζει την πιο θανάσιμη απειλή της ζωής του καθώς αυτός και η ομάδα του στην IMF ξεκινούν μια αποστολή για να εντοπίσουν και να αποτρέψουν από το να πέσει στα λάθος χέρια, ένα τρομακτικά πανίσχυρο όπλο ικανό να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Με τον έλεγχο του μέλλοντος και τη μοίρα του κόσμου να διακυβεύονται και με σκοτεινές δυνάμεις από το παρελθόν του Ethan να πλησιάζουν, ξεκινά ένας θανάσιμος αγώνας δρόμου σε ολόκληρη την υφήλιο. Αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, παντοδύναμο εχθρό, ο Ethan αναγκάζεται να σκεφτεί ότι τίποτα δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία από την αποστολή του - ούτε καν οι ζωές των ανθρώπων για τους οποίους νοιάζεται περισσότερο.

H πανδημία εκτόξευσε τα κόστη του ήδη πανάκριβου 7ου Mission Impossible λίγο πάνω από τα $290 εκατομμύρια δολάρια και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών. Συγκριτικά ο προκάτοχός του, το "Mission: Impossible - Fallout" είχε budget που έφτανε τα $190 εκατομμύρια.

Το Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1 βγαίνει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 13 Ιουλίου, ενώ το Mission Impossible - Dead Reckoning Part 2 στις 28 Ιουνίου του 2024.