Αυτές είναι οι πιο ακριβές ταινίες του 2023

Indiana Jones, Fast X και άλλες!
24 Ιουλίου 2023 12:47
Αυτές είναι οι πιο ακριβές ταινίες του 2023

Οι παραγωγές ταινιών του Χόλιγουντ συνεχίζουν να είναι πανάκριβες, αφού όπως θα δείτε μία λίστα που θα δείτε παρακάτω, υπάρχουν ταινίες που είχαν προϋπολογισμό πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια. Η λίστα του Culture Crave αναφέρει σχεδόν μόνο blockbuster ταινίες από μεγάλες εταιρίες που έχουν κυκλοφορήσει ήδη ή αναμένονται μέσα στο υπόλοιπο της χρονιάς.

Η πιο ακριβή ταινία μέσα στο 2023 είναι το Fast X του Vin Diesel και της Universal Pictures, αφού το budget του ήταν 340 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να αναφερθεί, ότι αυτή η ταινία του Fast and Furious είχε περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα στο box office, όσο δηλαδή βρισκόταν στους κινηματογράφους.

Η 2η ταινία με το πιο ακριβό budget είναι το Indiana Jones and the Dial of Destiny της Lucasfilm και της Disney, αφού κόστισε στις δύο εταιρίες 329 εκατομμύρια δολάρια. Η νέα ταινία του Harrison Ford παίζει ακόμη στους κινηματογράφους και μέχρι στιγμής έχει βγάλει 335 εκ. δολάρια.

Η 3η ταινία είναι το Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One με τον Tom Cruise με 290 εκατομμύρια δολάρια budget και έσοδα μέχρι στιγμής από τους κινηματογράφους που ξεπερνούν τα 370 εκατομμύρια δολάρια.

Η Marvel έχει την 4η θέση με 250 εκατομμύρια δολάρια προϋπολογισμό για το Guardians of the Galaxy Volume 3, το οποίο της έφερε έσοδα που ξεπέρασαν τα 843 εκατομμύρια δολάρια. Την πεντάδα των πιο ακριβών ταινιών μέχρι στιγμής για το 2023, κλείνει το The Little Mermaid ή αλλιώς Η Μικρή Γοργόνα της Disney με 250 εκατομμύρια δολάρια budget. Η ταινία παίζει ακόμα σε ορισμένα σινεμά και μέχρι στιγμής έχει βγάλει στο box office πάνω από 556 εκατομμύρια δολάρια.

Συνεχίζοντας, το The Marvels που αναμένεται να παίξει σύντομα στους κινηματογράφους έχει budget περίπου τα 250 εκατομμύρια, ενώ συνεχίζουν τα The Flash με 220 εκ., Aquaman and the Lost Kingdom με 205 εκ., Ant-Man and the Wasp: Quantumania με 200 εκ., Killers of the Flower Moon με 200 εκ. Elemental με 200 εκ. και Transformers Rise of the Beasts με 200 εκατομμύρια δολάρια.