Αντιγράφει το νέο Mission: Impossible το Uncharted; - Απάντησε πρώην director της Naughty Dog

Δείτε τις εικόνες
17 Ιουλίου 2023 09:01
Αντιγράφει το νέο Mission: Impossible το Uncharted; - Απάντησε πρώην director της Naughty Dog

Το Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1 έκανε πριν μερικά εικοσιτετράωρα το ντεμπούτο του στις κινηματογραφικές αίθουσες και όπως παρατήρησαν πολλοί gamers έχει πολλές ομοιότητες με τα Uncharted παιχνίδια.

Ειδικότερα, πολλοί ανάφεραν πως η σκηνή στο τρένο που διαφημίστηκε έντονα τόσο στο trailer όσο και στις επίσημες προωθητικές εικόνες της ταινίας, μοιάζει πάρα πολύ με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά set-pieces του Uncharted 2: Among Thieves. Για την ακρίβεια, το λατρεμένο παιχνίδι της Naughty Dog από το 2009 ξεκινούσε ακριβώς έτσι, με τον Nathan Drake να ξυπνά σε ένα τρένο που είναι έτοιμο να πέσει από ένα γκρεμό στη μέση του πουθενά.

Εν τέλει, οι ομοιότητες αυτές δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον co-director του παιχνιδιού, Bruce Straley, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το project μαζί με την Amy Hennig. Συγκεκριμένα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρώην developer της Naught Dog ανάρτησε μερικές φωτογραφίες από σκηνικά της ταινίας του Tom Cruise και του παιχνιδιού του, γράφοντας «…the sincerest form of flattery» και χρησιμοποιώντας μερικά άκρως χαρακτηριστικά emoji.

Ο Straley προφανώς ήθελε να χρησιμοποιήσει τη φράση «η μίμηση είναι η ειλικρινέστερη μορφή κολακείας», αλλά αποφάσισε να παραλείψει το πρώτο σκέλος, τονίζοντας εμμέσως πως το Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1 μιμείται το Uncharted 2: Among Thieves. Η ανάρτησή του ακολουθεί παρακάτω.

Το Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1 προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους, ενώ το Mission Impossible - Dead Reckoning Part 2 αναμένεται στις 28 Ιουνίου του 2024.

Η σύνοψη της ταινίας αναφέρει:

O Ethan Hunt (Tom Cruise) και η IMF ομάδα του αναλαμβάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας τους: Πρέπει να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο που απειλεί την ανθρωπότητα προτού αυτό πέσει στα λάθος χέρια. Έτσι ξεκινά μια θανάσιμη καταδίωξη ανά την υφήλιο, καθώς ο έλεγχος του μέλλοντος και η μοίρα του κόσμου απειλούνται. Όταν βρεθεί αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, πανίσχυρο εχθρό, ο Ethan καλείται να αποφασίσει αν μετράει κάτι παραπάνω από την ίδια την αποστολή, ακόμα και οι ζωές αυτών που αγαπά.

Το Dead Reckoning είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία του Christopher McQuarrie. Πρωταγωνιστούν οι Tom Cruise, Ving Rhames, Henry Czerny, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Frederick Schmidt, Hayley Atwell, Pom Klementieff, Shea Whigham, Esai Morales, Rob Delaney, Charles Parnell, Indira Varma, Mark Gatiss, Greg Tarzan Davis και Cary Elwes.

Περισσότερα για την ταινία μπορείτε να μάθετε μέσα από το αναλυτικό review του Unboxholics.com που επιμελήθηκε ο Γιώργος Πρίτσκας. Βρείτε το πατώντας εδώ.