Το Spider-Man: Across the Spider-Verse έκανε το μεγαλύτερο ντεμπούτο του 2023

Σαρωτικό ξεκίνημα για τη νέα animated ταινία του ανθρώπου-αράχνη
03 Ιουνίου 2023 21:47
Το Spider-Man: Across the Spider-Verse έκανε το μεγαλύτερο ντεμπούτο του 2023

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας Spider-Man: Into the Spider-Verse ξεκίνησε με το δεξί, αφού από την πρώτη κιόλας μέρα έσπασε ρεκόρ. Συγκεκριμένα, το Spider-Man: Across the Spider-Verse, το οποίο ακολουθεί τον Miles Morales που συνεργάζεται με την Gwen Stacy και άλλους Spider-People από διαφορετικές διαστάσεις, γέμισε τα ταμεία με 51,75 εκατομμύρια δολάρια την πρώτη ημέρα προβολής του.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο άνοιγμα που έχει σημειωθεί το 2023 μέχρι στιγμής, ξεπερνώντας τα 48,1 εκατομμύρια δολάρια που απέσπασε το Guardians of the Galaxy Vol. 3. Η ταινία παίχτηκε σε 4.313 αίθουσες στις Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή, από όπου και προέρχεται το νούμερο αυτό. Το ποσό των 51,75 εκατομμυρίων δολαρίων σηματοδοτεί παράλληλα την τρίτη μεγαλύτερη πρεμιέρα όλων των εποχών για ταινία κινουμένων σχεδίων.

Φυσικά, σε αυτό έχουν βοηθήσει και οι διθυραμβικές κριτικές που έλαβε από τους ειδικούς και το κοινό, με βαθμολογία 95% στο Rotten Tomatoes και 9,1/10 στο IMDb. Ως εκ τούτου, αναμένεται να κυριαρχήσει στο box office και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

To Spider-Man: Across The Spider-Verse είναι σε σκηνοθεσία των Joaquim Dos Santos, Kemp Powers και Justin K. Thompson, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Phil Lord, Chris Miller και Dave Callaham. Να σας υπενθυμίσουμε ότι στη χώρα μας, το Across the Spider-Verse έρχεται σε δύο βερσιόν. Η μία είναι με αγγλικό dub και ελληνικούς υπότιτλους και η δεύτερη πλήρως μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

H σύνοψη της ταινίας αναφέρει: "Μετά την επανένωσή του με την Gwen Stacy, ο full time πια Spider-Man της γειτονιάς, εκτοξεύεται στο Αραχνο- Σύμπαν όπου και συναντά μια ομάδα Αραχνανθρώπων που έχουν μια αποστολή: να το προστατεύσουν με κάθε τρόπο. Όταν όμως οι ήρωες συγκρούονται για το πώς θα χειριστούν τη νέα απειλή, ο Miles βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Αραχνανθρώπους και καλείται να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ήρωας. Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει αυτούς που αγαπά."

Πρωταγωνιστούν οι Shameik Moore ως Miles Morales, Hailee Steinfeld ως Gwen Stacy, Oscar Isaac ως Miguel O'Hara, Jake Johnson ως Peter B. Parker, Issa Rae ως Jessica Drew, Brian Tyree Henry ως Jefferson Davis, Luna Lauren Velez ως Rio Morales και Rachel Dratch ως Principal. Στην ταινία θα ακούσετε επίσης και τους Jason Schwartzman, Shea Whigham, Andy Samberg, Daniel Kaluuya, Jorma Taccone και Karan Soni.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review των Unboxholics πατώντας εδώ.