Η CD Projekt ετοιμάζει νέο RPG που δε θα είναι ούτε Witcher ούτε Cyberpunk

Έρχεται το πρώτο original IP της
05 Οκτωβρίου 2022 20:17
Η CD Projekt ετοιμάζει νέο RPG που δε θα είναι ούτε Witcher ούτε Cyberpunk

Μπορεί η CD Projekt να μετρά σχεδόν 30 χρόνια στη βιομηχανία, αλλά παρόλα αυτά δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ κάποιο δικό της IP, αφού τα λατρεμένα και εξαιρετικά δημοφιλής The Witcher παιχνίδια της βασίζονται στα βιβλία του Andrzej Sapkowski, ενώ το Cyberpunk 2077 βασίζεται στο επιτραπέζιο RPG του Mike Pondsmith. Αυτό σύντομα θα αλλάξει όμως, αφού και επίσημα το πρώτο original IP της πολωνικής εταιρίας είναι καθ’ οδόν.

Ο λόγος γίνεται για το project με κωδική ονομασία ‘Hadar’. Αυτό ανακοινώθηκε στο πλαίσιο μιας ειδικής παρουσίασης της CD Projekt, η οποία απευθυνόμενη στους επενδυτές της, έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα μελλοντικά της σχέδια, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως έχει στα σκαριά μια νέα AAA RPG τριλογία The Witcher και το sequel του Cyberpunk.

Μιλώντας σχετικά με το ‘Hadar’, ο SVP of business development της CD Projekt, Michał Nowakowski, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Δε δίνουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες όσον αφορά την έναρξη του pre-production του τίτλου. Βρισκόμαστε ακόμα στη φάση της δημιουργίας αυτού του setting και αυτό είναι ένα κομμάτι που απασχολεί την βασική ομάδα που εργάζεται πάνω σε αυτό.

Ωστόσο, όσον αφορά το genre, κάνουμε συγκεκριμένα είδη παιχνιδιών και νομίζω ότι είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε παιχνίδια που ανήκουν σε αυτό το είδος. Επομένως, μπορείτε να φανταστείτε τι είδους παιχνίδι πρέπει να περιμένετε.

Πρακτικά, το νέο IP της CD Projekt θα είναι και αυτό RPG, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε αν θα είναι μεσαιωνικό, φουτουριστικό ή κάτι εντελώς διαφορετικό. Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρώτα concepts δημιουργήθηκαν το 2021, εξ ολοκλήρου εντός της CD Projekt Red. Για την ώρα, η ομάδα ακόμη επεξεργάζεται βασικά concepts και ιδέες, για αυτό το νέο franchise, όπως το αποκάλεσε.