Το The Witcher 4 είναι η αρχή μιας νέας "AAA RPG τριλογίας"

Κάπως έτσι η CD Projekt επιβεβαίωσε τα The Witcher 5 και 6
04 Οκτωβρίου 2022 19:13
Το The Witcher 4 είναι η αρχή μιας νέας "AAA RPG τριλογίας"

To επόμενο παιχνίδι του The Witcher (ή The Witcher 4 ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται εν τέλει) θα είναι η αρχή μιας νέας τριλογίας για το λατρεμένο franchise, όπως ανακοίνωσε η CD Projekt RED στο πλαίσιο της στρατηγικής ενημέρωσης για το μέλλον των franchises και των επόμενων παιχνιδιών της. 

To The Witcher 4 φέρει την κωδική ονομασία "Polaris" και, όπως αναφέρει η πολωνική εταιρία, "θα αποτελέσει το επόμενο κεφάλαιο στη σειρά παιχνιδιών Witcher, που πρόσφατα ανακοινώσαμε ότι βρίσκεται σε προπαραγωγική φάση. Είναι η αρχή ενός νέου έπους, διότι σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε άλλα δύο παιχνίδια Witcher μετά το Polaris, δημιουργώντας έτσι μια νέα τριλογία AAA RPG".

Πρακτικά, η CD Projekt ανακοίνωσε ότι έρχονται τα The Witcher 5 και The Witcher 6 στο μέλλον, τα οποία μαζί με το "Polaris" θα σχηματίσουν την νέα τριλογία του λατρεμένου franchise. Παλιότερα η CD Projekt είχε πει πως το επόμενο Witcher παιχνίδι θα αποτελεί "την αρχή ενός saga αποτελούμενο από πολλά παιχνίδια" και αυτή είναι η πρώτη επιβεβαίωση πως συγκεκριμένα θα κάνουμε με μια τριλογία. 

Ο πρόεδρος της CD Projekt, Adam Kiciński, ανέφερε ότι η εταιρία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη νέα τριλογία σε διάστημα 6 ετών από την κυκλοφορία του "Polaris", κάτι που σημαίνει ότι τα επόμενα δύο κεφάλαια θα βγαίνουν με διαφορά δύο ετών μεταξύ τους. 

"Είναι μια τολμηρή δήλωση, καθώς μιλάμε για τρεις παραγωγές μεγάλης κλίμακας, αλλά το εννοούμε πραγματικά και έχουμε ένα σχέδιο για το πώς θα το πετύχουμε. Τόσο το δεύτερο όσο και το τρίτο κεφάλαιο θα επωφεληθούν από τεχνολογικής άποψης, από τις βάσεις που τέθηκαν κατά την ανάπτυξη του Polaris. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε να εξομαλύνουμε τη διαδικασία ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε δημιουργικά φιλόδοξοι." είπε χαρακτηριστικά. 

Όπως γνωρίζουμε και από την αρχική ανακοίνωση, το επόμενο The Witcher και η νέα τριλογία κατ'επέκταση, αναπτύσσονται με την Unreal Engine 5