Απίστευτος τύπος έτρεξε το DOOM σε τρακτέρ John Deere! (ΒΙΝΤΕΟ)

Για να σφάζετε δαίμονες και να οργώνετε ταυτόχρονα
16 Αυγούστου 2022 20:13
Απίστευτος τύπος έτρεξε το DOOM σε τρακτέρ John Deere! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ναι, καλά διαβάσατε. Φαίνεται πως αρκεί μια οθόνη και ένας επεξεργαστής και οι πανέξυπνοι modders θα μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο για να τρέξει το DOOM…οπουδήποτε! Αυτή τη φορά ο ερευνητής ασφαλείας Sick Codes συνεργάστηκε με τον modder Skelegant, φέρνοντας το παιχνίδι σε ένα John Deere τρακτέρ!

Παιρνώντας σε λεπτομέρειες, ο θρυλικός τίτλος της id τρέχει στην οθόνη ενός John Deere 4240 ως overlay πάνω από το βασικό UI του οχήματος. Η όλη διαδικασία μεταφοράς πήρες μήνες, με τους δύο ταλαντούχους προγραμματιστές να κάνουν jailbreak το Linux λειτουργικό σύστημα πάνω στο οποίο είχε βασιστεί το λογισμικό της εταιρίας για το όχημα.

Αν αναρωτιέστε το λόγο, όχι, ο Sick Codes  δεν αφιέρωσε μήνες της ζωής του απλά για να τρέξει το Doom στο τρακτέρ. Αντιθέτως, ετοίμασε το jailbreak για να αποκτήσει root πρόσβαση στο σύστημα του τρακτέρ, με απώτερο στόχο να βοηθήσει τους αγρότες να παρακάμψουν τα εμπόδια της John Deere που δεν άφηνε τους ιδιοκτήτες να κάνουν μόνοι τους επισκευές, κάτι για το οποίο έχει λάβει έντονη κριτική στο παρελθόν.

Για την ιστορία, η λίστα με τα απίστευτα…αντικείμενα που τρέχουν το DOOM μεγαλώνει εδώ και χρόνια και έτσι έχουμε δει τη μεταφορά του σε ATM τράπεζας, σε θερμοστάτη, σε εκτυπωτή με οθόνη, σε έξυπνο ψυγείο, σε ταμειακή μηχανή των McDonald's, σε τεστ εγκυμοσύνηςσε…πατάτες (κυριολεκτικά), μέχρι και σε παλιό τηλέφωνο «ροδέλας». Παράλληλα, ένας modder έτρεξε πρόσφατα τον τίτλο σε LEGO τουβλάκι, ενώ ένας έξυπνος προγραμματιστής έτρεξε το DOOM μέσα στο…DOOM.

Όπως και να ‘χει όμως, είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι περιττά οπότε σας αφήνουμε να απολαύσετε το εντυπωσιακό επίτευγμα μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το επίτευγμα:

Tags: