Αγριεύει η κόντρα Bethesda - Mick Gordon: Η εταιρία τον απειλεί με δικαστήριο

Επίσημη τοποθέτηση
17 Νοεμβρίου 2022 14:29
Αγριεύει η κόντρα Bethesda - Mick Gordon: Η εταιρία τον απειλεί με δικαστήριο

Όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα, ο πολυβραβευμένος συνθέτης Mick Gordon αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του μετά από περίπου δύο χρόνια, σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στη ρήξη με τη Bethesda και την id Software.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2020, ο Gordon αποστασιοποιήθηκε από το άλμπουμ του soundtrack που είχε κυκλοφορήσει η Bethesda για το Doom Eternal, έπειτα από τις αρνητικές κριτικές των fans για τη μίξη και τη συνολική ποιότητα. Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι εικασίες πως τα πράγματα δεν κυλούσαν ομαλά πίσω από τα παρασκήνια, με τον executive producer του Doom Eternal, Marty Stratton, να ρίχνει όλη την ευθύνη στον Mick Gordon, μέσα από μια καταδικαστική ανάρτηση στο Reddit.

Εν τέλει, ο Gordon έφερε στην επιφάνεια χειροπιαστές αποδείξεις, μέσα από ανάρτηση 10 χιλιάδων λέξεων που εξηγούσε την κάθε λεπτομέρεια όσων είχαν συμβεί. Αμέσως οι fans έσπευσαν να τον υποστηρίξουν, με τα θέμα να παίρνει εκ νέου διαστάσεις. Τώρα, η Bethesda έσπασε τη σιωπή της και ανέβασε τους τόνους, απειλώντας τον Mick Gordon πως θα πάει το θέμα στα δικαστήρια, οπού έχει να παρουσιάσει τις δικές τις αποδείξεις.

Η επίσημη απάντηση της Bethesda για την ανάρτηση του Mick Gordon:

Η πρόσφατη ανάρτηση του Mick Gordon διαστρεβλώνει την αλήθεια και κακοχαρακτηρίζει την ομάδα της id Software, την ανάπτυξη του DOOM Eternal, τον Marty Stratton και τον Chad Mossholder, με μια μονόπλευρη και άδικη περιγραφή μιας επαγγελματικής σχέσης που δε μπορεί να επουλωθεί.

Γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες και το ιστορικό αυτού του θέματος και υποστηρίζουμε απερίφραστα τον Marty, τον Chad και την ομάδα της id Software. Απορρίπτουμε τη διαστρέβλωση της αλήθειας και την επιλεκτική παρουσίαση ελλιπών "γεγονότων". Είμαστε έτοιμοι, με πλήρη, ολοκληρωμένα, τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία, που θα αποκαλύψουμε στον κατάλληλο χώρο, εφόσον χρειαστεί.

Οι δηλώσεις που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο είχαν ως αποτέλεσμα παρενόχληση και απειλές βίας κατά του Marty, του Chad και της ομάδας της id Software. Οποιαδήποτε απειλή ή παρενόχληση που απευθύνεται σε μέλη των ομάδων μας θα αντιμετωπιστεί με ταχεία και κατάλληλη δράση για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους.

Παραμένουμε απίστευτα υπερήφανοι για τις προηγούμενες συνεργασίες της id με τον Mick Gordon και ζητάμε από τους οπαδούς να αποφεύγουν να βγάζουν συμπεράσματα με βάση τον απολογισμό του και, το σημαντικότερο, να μην επιτίθενται σε κανένα από τα άτομα σε οποιαδήποτε πλευρά, συμπεριλαμβανομένων των Marty, Chad και Mick.

Βέβαια, μετά την ανάρτηση της Bethesda, ο Mick της απάντησε ξανά δημόσια, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά πως προσπάθησαν να τον πληρώσουν ένα τεράστιο ποσό για να εξαγοράσουν τη σιωπή του. Αναλυτικότερα, μέσα από νέα του ανάρτηση ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ο Marty Stratton, επικεφαλής της id Software είπε ψέματα για τα γεγονότα που αφορούν το OST του DOOM Eternal, σε μια ανάρτηση στο Reddit που χρησιμοποίησε παραπληροφόρηση για να με κατηγορήσει εξ ολοκλήρου για την αποτυχία του.

Αργότερα μου προσέφερε ένα εξαψήφιο ποσό για να μην μιλήσω ποτέ γι’ αυτό. Η αλήθεια είναι πιο σημαντική.

Όλα τα σχετικά tweets ακολουθούν παρακάτω: