Η μετοχή της CD Projekt δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει μετά το Cyberpunk 2077

Και η Techland είναι πλέον το πολυτιμότερο πολωνικό στούντιο
18 Ιουλίου 2022 16:13
Η μετοχή της CD Projekt δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει μετά το Cyberpunk 2077

Μια μεγάλη και απρόβλεπτη ανατροπή φαίνεται πως συνέβη για την πολωνική gaming βιομηχανία, αφού η Techland είναι πλέον το πολυτιμότερο στούντιο της χώρας, ξεπερνώντας την CD Projekt που είχε ασύλληπτο μομέντουμ πριν μερικά χρόνια.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Business Insider Poland τονίζει πως πριν την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 το Δεκέμβριο του 2020, η CD Projekt είχε αξία που ξεπερνούσε τα 40 δισεκατομμύρια πολωνικά ζλότι και έτσι ήταν η πολυτιμότερη gaming εταιρία όχι μόνο της χώρας, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα, ξεπερνώντας τότε μέχρι και τη Ubisoft, όπως σας είχαμε ενημερώσει. Ωστόσο, μετά το στραβοπάτημα του Cyberpunk, η μετοχή της δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει και πλέον η αξία της είναι μικρότερη από 10 δις.

Η τιμή της μετοχής της εταιρίας κυμαίνεται πλέον στα επίπεδα του 2017 και κάπως έτσι η CD Projekt δεν είναι πλέον η πολυτιμότερη gaming εταιρεία στην Πολωνία, αφού το μέσο επισημαίνει πως ο τίτλος αυτός ανήκει τώρα στην Techland, δημιουργό του Dying Light franchise. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οικονομικά της Techland δεν είναι δημόσια, καθώς δεν η εταιρία δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, όπως η CD Projekt, ωστόσο το πολωνικό μέσο Puls Biznesu εκτιμά την αξία της περίπου στα 10,6 δισεκατομμύρια πολωνικά ζλότι.

Για την ιστορία, το Cyberpunk 2077 κυκλοφόρησε στις 10 Δεκεμβρίου του 2020 και επτά χαοτικές ημέρες αργότερα, με τρομερά παράπονα και κατακραυγή από την κοινότητα, το παιχνίδι έφτασε μέχρι και να αποσυρθεί από το PlayStation Store. Πλέον ο τίτλος είναι διαθέσιμος για PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X|S και PC, έχοντας λάβει πολλαπλά updates που βελτιώσαν τα τεχνικά του προβλήματα και αναβάθμισαν τον τομέα των γραφικών για τις κονσόλες νέας γενιάς. Παράλληλα, η CD Projekt ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει και την ανάπτυξη και ενός νέου Witcher παιχνιδιού, αλλά και αυτό δε φαίνεται να βοήθησε τη μετοχή της.

Περισσότερα για το μεγάλο του 1.5 update του Cyberpunk μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ, ενώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανακοίνωση του νέου Witcher παιχνιδιού, πατήστε εδώ.