ΕΠΙΣΗΜΟ: Το Cyberpunk 2077 αναγεννιέται με τεράστιο update και next-gen εκδόσεις

Η CD Projekt ανοίγει τα χαρτιά της
15 Φεβρουαρίου 2022 18:21
ΕΠΙΣΗΜΟ: Το Cyberpunk 2077 αναγεννιέται με τεράστιο update και next-gen εκδόσεις

Πιστή στην υπόσχεσή της και έπειτα από αρκετές διαρροές, η CD Projekt αποκάλυψε και επίσημα το νέο μεγάλο update 1.5 του Cyberpunk 2077, το οποίο θα συνοδεύσει το ντεμπούτο των next-gen εκδόσεων για τα PS5 και Xbox Series X|S.  

Τόσο η εν λόγω ενημέρωση των 50GB, όσο και οι εκδόσεις των next-gen κονσολών είναι όλα διαθέσιμα από σήμερα. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως όσοι έχουν ήδη το παιχνίδι σε κάποια κονσόλα, θα λάβουν δωρεάν την αντίστοιχη next-gen έκδοση. Στην Xbox πλευρά αρκεί να κάνετε απλά το update 1.5, ενώ οι παίκτες στο PlayStation οικοσύστημα θα χρειαστεί να κατεβάσουν μια ξεχωριστή έκδοση του τίτλου και να μεταφέρουν χειροκίνητα το save τους.

Μάλιστα, οι κάτοχοι των νέων κονσολών που δεν έχουν το παιχνίδι μπορούν απο σήμερα να κατεβάσουν εντελώς δωρεάν μια δοκιμαστική έκδοση που προσφέρει πρόσβαση για πέντε ώρες, δίνοντας στους ενδιαφερόμενους την επιλογή να συνεχίσουν να παίζουν στο ίδιο save αν αγοράσουν το παιχνίδι.

Αναλύσεις, FPS και ray-tracing

Περνώντας στις τεχνικές λεπτομέρειες, στα PS5 και Xbox Series X, οι παίκτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του Performance και του Ray-Tracing mode. Και στις δύο περιπτώσεις το παιχνίδι τρέχει σε 4K ανάλυση. Στην πρώτη περίπτωση η απόδοση φτάνει τα 60FPS με αντανακλάσεις χαμηλότερης ανάλυσης, ενώ στην δεύτερη η απόδοση αγγίζει τα 30FPS, αλλά υπάρχουν ray-traced σκιές και υψηλότερης ποιότητας αντανακλάσεις.

Στο Xbox Series S δεν υπάρχουν επιλογές και το παιχνίδι θα τρέχει σε 1440p ανάλυση και 30FPS.

Τέλος, οι PC παίκτες δε θα μείνουν με το παράπονο, αφού πέρα από όλες τις υπόλοιπες αλλαγές του patch, ο τεχνικός τομέας εμπλουτίστηκε με υποστήριξη για AMD FidelityFX Super Resolution και ένα νέο benchmark εργαλείο.

Ακολουθεί το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση:

Τι ακριβώς θα αλλάξει το patch 1.5 του Cyberpunk 2077;

Περνώντας σε λεπτομέρειες όσον αφορά την ενημέρωση αυτή καθ΄ αυτή, το patch 1.5 αλλάζει το σύστημα το σύστημα των perks, με εξ ολοκλήρου νέα skill trees. Ένας από τους λόγους που η CD Projekt προέβη σε αυτή την αλλαγή ήταν για να ισορροπήσει καλύτερα το combat, ενώ συγχρόνως perks που δεν ήταν χρήσιμα αφαιρέθηκαν και νέα abilities πήραν τη θέση τους.

Συγχρόνως, διάφορες πτυχές της AI έχουν βελτιωθεί, όπως η εχθρική AI στις μάχες, η AI των οδηγών στην πόλη, καθώς και η AI των απλών πολιτών. Σημειώνεται μάλιστα πως πλέον ο κόσμος της πόλης αντιδρά σε περισσότερες από τις ενέργειες του παίκτη, ενώ δεν εξαφανίζεται μαγικά όταν γυρνά η κάμερα.

Αλλαγές έχουν γίνει και στο UI, όπως τα εικονίδια του χάρτη, καθώς και στην αίσθηση της οδήγησης. Μια ακόμη προσθήκη είναι η δυνατότητα αλλαγής της εμφάνισης του χαρακτήρα σας μετά τις αρχικές επιλογές, μέσα από τον καθρέφτη του διαμερίσματός σας. Μιλώντας για διαμερίσματα, το παιχνίδι έχει εμπλουτιστεί και με νέο περιεχόμενο, όπως νέα σπίτια προς ενοικίαση, νέα όπλα και άλλες επιλογές παραμετροποίησης. Το νέο αυτό υλικό καταφθάνει στο πλαίσιο του προγράμματος των δωρεάν DLCs που είχαν ανακοινωθεί πριν την κυκλοφορία του τίτλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες αυτές οι αλλαγές και τα δωρεάν DLCs θα είναι διαθέσιμα για όλες τις πλατφόρμες, δηλαδή και για τα PS4 και Xbox One.

Μπορείτε να βρείτε το γιγαντιαίο changelog πατώντας εδώ.

Δείτε πως τρέχει το Cyberpunk 2077 με το next-gen update στο Xbox Series X:

Δείτε πως τρέχει το Cyberpunk 2077 με το next-gen update στο PS5: