Η CD Projekt είναι πλέον η πολυτιμότερη gaming εταιρία στην Ευρώπη 

Ξεπέρασε την εμπορική αξία της Ubisoft

Η CD Projekt είναι πλέον η πολυτιμότερη gaming εταιρία στην Ευρώπη

Το CD Projekt Group, το οποίο περιλαμβάνει την CD Projekt Red και το ψηφιακό κατάστημα GOG, επίσημα πλέον ξεπέρασε την εμπορική αξία της Ubisoft. Αυτό σημαίνει πως κατατάσσεται πλέον ως η πολυτιμότερη ευρωπαϊκή εταιρία βιντεοπαιχνιδιών. Ναι καλά διαβάσατε, η εταιρία που μας πρόσφερε την τριλογία The Witcher παιχνιδιών, είναι αυτή τη στιγμή όσο αφορά την κεφαλαιοποίηση, μεγαλύτερη από τον Γαλλική εκδότρια των Assassin’s Creed.

Επίσης, η CD Projekt είναι και η πιο πολύτιμη πολωνική εταιρία γενικότερα, με τη δεύτερη μεγαλύτερη να είναι η PKO Bank Polski, η οποία αγωνίζεται να ορθοποδήσει από την οικονομική ζημία που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, τη δεδομένη στιγμή η αξία της Ubisoft ανέρχεται στα €7,82 δισεκατομμύρια (PLN 35,6 δις) ενώ εκείνη της CD Projekt στα €8,01 δισεκατομμύρια (PLN 36,5). Αν και είναι πολύ εντυπωσιακό επίτευγμα, είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι η CD Projekt ανέφερε έσοδα της τάξης των €115 εκατομμυρίων για το 2019, τη στιγμή που η Ubisoft ανέφερε €416.2 εκατομμύρια ως έσοδα μόνο για το τρίτο τρίμηνο του 2019.  

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Γαλλικός publisher σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πέντε μεγάλες παραγωγές αυτό το οικονομικό έτος, όπως τα Watch Dogs: Legion, Gods & Monsters, Tom Clancy's Rainbow Six: Quarantine, Assassin's Creed: Valhalla και έναν ακόμα που δεν έχει αποκαλυφθεί, τα νούμερα ενδέχεται να αλλάξουν. Το ίδιο βέβαια ισχύει και την CD Projekt, η οποία τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει έναν από τους πιο αναμενόμενους τίτλους της χρονιάς, το Cyberpunk 2077.

Όπως και να έχει, ότι και να φέρει το μέλλον, το ότι κατάφερε μια εταιρία σαν την CD Projekt να ξεπεράσει έστω και προσωρινά ένα κολοσσό όπως η Ubisoft, σίγουρα είναι αξιοσημείωτο.

Το Cyberpunk αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου για PS4, Xbox One και PC.

7 comment(s)