Τεράστια επιτυχία για το Elden Ring που ξεπέρασε το Call of Duty στην Αμερική

Ένα επίτευγμα που ελάχιστα παιχνίδια έχουν καταφέρει
14 Μαΐου 2022 23:29
Τεράστια επιτυχία για το Elden Ring  που ξεπέρασε το Call of Duty στην Αμερική

Η FromSoftware και η Bandai Namco μπορούν να προσθέσουν ένα ακόμη εντυπωσιακό κατόρθωμα στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του Elden Ring, αφού και επίσημα η σκληροπυρηνική open-world εμπειρία ξεπέρασε σε πωλήσεις το πιο πρόσφατο Call of Duty και έγινε η εμπορικότερη κυκλοφορία των τελευταίων 12 μηνών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ναι, καλά διαβάσατε, το Elden Ring έχει πουλήσει περισσότερο από το Call of Duty: Vanguard στις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε η υπηρεσία στατιστικών NPD. Το αξιοσημείωτο είναι πως το Elden Ring μετρά στην αγορά λιγότερο από τρεις μήνες, ενώ το Vanguard έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι το Νοέμβριο και έτσι βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων πάνω από το διπλάσιο διάστημα.

Σχεδόν κάθε χρόνο το νεότερο κεφάλαιο της εξαιρετικά mainstream σειράς Call of Duty είναι το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική, οπότε σίγουρα το επίτευγμα του Elden Ring είναι κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτο. Ελάχιστα παιχνίδια στο παρελθόν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τη σειρά της Activision, μεταξύ των οποίων τα εμπορικά μεγαθήρια της Rockstar Games, Grand Theft Auto V και Red Dead Redemption II.

Ακολουθεί η σχετική δημοσίευση του αναλυτή του NPD Group, Mat Piscatella.

Για την ιστορία, αυτή την Τετάρτη η εκδότρια εταιρία Bandai Namco αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, δίνοντας στη δημοσιότητα και νέα στοιχεία για την πορεία του λατρεμένου παιχνιδιού της FromSoftware. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου, το Elden Ring πούλησε 13.4 εκατομμύρια αντίτυπα.

Αυτό σημαίνει πως είναι με διαφορά το πιο επιτυχημένο παιχνίδι στην μεγάλη ιστορία της FromSoftware και μάλιστα το κατάφερε αυτό σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Συγκριτικά, ολόκληρη η σειρά Dark Souls, η οποία μετρά μια δεκαετία τουλάχιστον στην αγορά και απαρτίζεται από τρία παιχνίδια, έχει πουλήσει περίπου 27 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα. Το Elden Ring κατάφερε να φτάσει τις μισές πωλήσεις από αυτές όχι σε μια δεκαετία, αλλά σχεδόν σε ένα μήνα!