Το Elden Ring συνεχίζει να σαρώνει – Νέα νούμερα πωλήσεων

Εξαιρετική η εμπορική πορεία του παιχνιδιού
11 Μαΐου 2022 19:56
Το Elden Ring συνεχίζει να σαρώνει – Νέα νούμερα πωλήσεων

Το Elden Ring έκανε το ντεμπούτο του παγκοσμίως στις 25 Φεβρουαρίου και κατάφερε ένα πραγματικά σαρωτικό ντεμπούτο, αφού έως και τις 14 Μαρτίου, δηλαδή σε περίπου δύο εβδομάδες, είχε πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα.

Τώρα, η εκδότρια εταιρία Bandai Namco αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, αποκαλύπτοντας νέα στοιχεία για την πορεία του λατρεμένου παιχνιδιού της FromSoftware. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου, το Elden Ring πούλησε 13.4 εκατομμύρια αντίτυπα.

Αυτό σημαίνει πως είναι με διαφορά το πιο επιτυχημένο παιχνίδι στην μεγάλη ιστορία της FromSoftware και μάλιστα το κατάφερε αυτό σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Συγκριτικά, ολόκληρη η σειρά Dark Souls, η οποία μετρά μια δεκαετία τουλάχιστον στην αγορά και απαρτίζεται από τρία παιχνίδια, έχει πουλήσει περίπου 27 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα. Το Elden Ring κατάφερε να φτάσει τις μισές πωλήσεις από αυτές όχι σε μια δεκαετία, αλλά σχεδόν σε ένα μήνα!

Πλέον οι πωλήσεις του ενδέχεται να προσεγγίζουν ή και να έχουν ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια, αλλά αυτό θα το μάθουμε το επόμενο τρίμηνο που αναμένεται να αποκαλυφθούν ξανά νέα στατιστικά.

Το Elden Ring είναι διαθέσιμο για PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X|S και PC. Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review των Unboxholics, το οποίο επιμελήθηκε ο Σάκης Καρπάς, πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, το παιχνίδι έσπασε ένα τεράστιο ρεκόρ παικτών στο Steam, καταλαμβάνοντας την 6η θέση όλων των εποχών στα charts του. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ. Τέλος, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για το πιο πρόσφατο patch του πατώντας εδώ.