Η Microsoft και οι συνθέτες των Halo έλυσαν τις νομικές τους διαφορές

Το θέμα βρήκε ‘φιλική επίλυση’
20 Απριλίου 2022 17:18
Η Microsoft και οι συνθέτες των Halo έλυσαν τις νομικές τους διαφορές

Στις αρχές του Φεβρουαρίου σας είχαμε ενημερώσει πως η Microsoft δέχθηκε αγωγή από τους μουσικούς συνθέτες των πρώτων Halo της Bungie, για απλήρωτες οφειλές δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, ο Marty O'Donnell και ο Michael Salvatori είχαν ισχυριστεί ότι η εταιρία τους χρωστά χρήματα για "royalties", τα οποία εκκρεμούν εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια.

Τώρα, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο O'Donnell αποκάλυψε πως το θέμα αποτελεί παρελθόν, αφού βρέθηκε ‘φιλική λύση’ για τις διαφορές της O’Donnell/Salvatori, Inc. και της Microsoft.

Για την ιστορία, το δίδυμο των συνθετών είχε ισχυριστεί πως έδωσε τα δικαιώματα της αυθεντικής μουσικής του Halo στην εταιρία-δημιουργό, την Bungie, η οποία εξαγοράστηκε από τη Microsoft πριν το λανσάρισμα του Halo: Combat Evolved.

Την εποχή εκείνη ο O'Donnell εργαζόταν σαν κανονικός υπάλληλος στη Bungie, ως ο audio director του στούντιο, ενώ ο Salvatori παρέμεινε ανεξάρτητος και δούλευε για την O'Donnell/Salvatori Inc. Στον αντίποδα, η Microsoft ισχυριζόταν ότι η δουλειά των συνθετών ήταν "εργολαβία" και έτσι σε αυτήν ανήκουν τα δικαιώματα ως "δημιουργός της δουλειάς αυτής".

Τελικά το θέμα αποτελεί πλέον παρελθόν και έτσι ο O'Donnell τόνισε πως μπορεί να συνεχίσει να ανεβάζει behind the scenes βίντεο, γιορτάζοντας το γεγονός με νέα πλάνα από τις ηχογραφήσεις με τον Steve Vai για το Halo 2.