Πάγωσε η κόλαση: Μια σειρά που δεν περιμέναμε ποτέ έρχεται μάλλον στο PS5

Και βρέθηκαν μάλιστα και πιο επίσημα στοιχεία
07 Φεβρουαρίου 2024 19:39
Πάγωσε η κόλαση: Μια σειρά που δεν περιμέναμε ποτέ έρχεται μάλλον στο PS5

Αν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έλεγε κανείς πως το Halo θα ερχόταν στο PlayStation, μάλλον θα ακουγόταν σαν τρελός. Fast forward μερικά χρόνια μετά και πλέον το ενδεχόμενο είναι όχι απλά πολύ πιθανό, αλλά υπάρχουν και στοιχεία. Ναι, το franchise που καθιέρωσε το Xbox σαν πλατφόρμα, όντας ένα από τα εμπορικότερα, δημοφιλέστερα και πιο πολυβραβευμένα του, ακούγεται πως πρόκειται να έρθει στο PlayStation 5.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, εδώ και μερικές ημέρες οι φήμες οργιάζουν πως το Xbox ετοιμάζεται να αφήσει στο παρελθόν τις αποκλειστικότητες και να ακολουθήσει μια νέα, multi-platform στρατηγική. Οι πληροφορίες και τα ρεπορτάζ όμως είναι αντικρουόμενα, χωρίς να υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις για το πότε θα ξεκινήσει το εγχείρημα, αν θα περιλαμβάνει όλα τα παιχνίδια του Xbox, πότε μπορούμε να περιμένουμε τις πρώτες αφίξεις τίτλων σε άλλες κονσόλες, κ.ο.κ.

Μέσα στο χάος των φημών, είχε ακουστεί πως η Microsoft εξετάζει και τη μεταφορά του Halo στο PlayStation. Φαίνεται όμως ότι αυτό είναι κάτι παραπάνω από σκέψη ή φήμη, όπως πρόδωσε μια νέα αγγελία της 343 Industries, η οποία είναι η ομάδα ανάπτυξης της σειράς τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, η 343 Industries ανάρτησε στις 24 Ιανουαρίου μια νέα αγγελία, αναζητώντας έναν Lead Game Systems Designer, ο οποίος θα εργαστεί για να χτίσει «την επόμενη γενιά των παιχνιδιών και των εμπειριών του βραβευμένου sci-fi σύμπαντος». Προφανώς, αυτό δεν αποτελεί κάποια έκπληξη, ούτε όμως ήταν και η λεπτομέρεια που τράβηξε τα βλέμματα. Οι ευθύνες που θα έχει ο νέος αυτός σχεδιαστής είναι που προδίδουν τα πιθανά πλάνα της Microsoft, αφού αργότερα η ίδια αγγελία αναφέρει πως ο συγκεκριμένο σχεδιαστής θα πρέπει να αναλάβει το εξής:

Να καθορίζει σαφείς σχεδιαστικούς στόχους και παραδοτέα, επικεντρώνοντας την ομάδα σχεδιασμού συστημάτων στην επίτευξη μιας εμπειρίας υψηλής ποιότητας και ομοιομορφίας για όλους τους παίκτες, σε όλες τις πλατφόρμες.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, το επόμενο Halo παιχνίδι σχεδιάζεται «για όλους τους παίκτες» σε «όλες τις πλατφόρμες». Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να σημαίνει σε όλες τις πλατφόρμες που υπάρχει το Xbox Game Pass, αλλά αν αναλογιστούμε τις πρόσφατες φήμες, η φρασεολογία της Microsoft ίσως να μην είναι τυχαία και θα μπορούσε να παραπέμπει και στο PS5 ή στο PlayStation σύστημα που θα το διαδεχθεί.

Για την ιστορία, το πιο πρόσφατο κεφάλαιο της σειράς, το Halo Infinite, είναι διαθέσιμο για Xbox Series X|S, Xbox One και PC μέσω Steam, Windows Store και Xbox Game Pass.