Το Elden Ring είναι το πιο επιτυχημένο παιχνίδι του 2022 με πωλήσεις που γράφουν ιστορία

Νέα στοιχεία από την αμερικανική αγορά
11 Μαρτίου 2022 23:46
Το Elden Ring είναι το πιο επιτυχημένο παιχνίδι του 2022 με πωλήσεις που γράφουν ιστορία

Το NPD Group μόλις έδωσε στη δημοσιότητα τα πιο πρόσφατα στατιστικά του στοιχεία για την gaming αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη συγκλονιστική εμπορική πορεία του Elden Ring.

Συγκεκριμένα, ο τίτλος της FromSoftware όχι απλώς ήταν το παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις μέσα στο Φεβρουάριο, αλλά ξεπέρασε οποιαδήποτε άλλη κυκλοφορία του 2022 γενικότερα, όντας μέχρι στιγμής το πιο επιτυχημένο παιχνίδι της χρονιάς. Μάλιστα, οι πωλήσεις του κατάφεραν να γράψουν ιστορία για τα δεδομένα της σειράς, κοντράροντας όλες τις blockbuster κυκλοφορίες των τελευταίων 12 μηνών.

Αναλυτικότερα, μέσα στους τελευταίους 12 μήνες, μόνο το Call of Duty: Vanguard είχε καταγράψει καλύτερες πωλήσεις από το Elden Ring στον πρώτο του μήνα, ενώ αν λάβουμε υπόψη όλες τις πωλήσεις των τελευταίων 12 μηνών το Elden Ring σκαρφάλωσε ήδη στην 5η θέση.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως όλα αυτά τα επιτεύγματα αφορούν μόνο τις δύο πρώτες ημέρες του στην αγορά, αφού το NPD του Φεβρουαρίου μετρά τις πωλήσεις μέχρι και τις 26 του μηνός και το σκληροπυρηνικό RPG κυκλοφόρησε στις 25. Μέσα σε δύο μέρες, λοιπόν, το Elden Ring κατάφερε να ξεπεράσει τις συνολικές lifetime πωλήσεις των Battlefield 2042, Far Cry 6 και Resident Evil Village.

Όσον αφορά τις πωλήσεις των κονσολών για τον Φεβρουάριο, το Nintendo Switch κατάφερε να κυριαρχήσει, όντας το σύστημα με τις περισσότερες πωλήσεις και όσον αφορά τα έσοδα σε δολάρια και όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των κονσολών που πουλήθηκαν. Αμέσως μετά ακολουθήσε η οικογένεια των Xbox Series κονσολών, με το PS5 να έρχεται τρίτο και στις δύο κατηγορίες.


Για την ιστορία, το Elden Ring έσπασε πρόσφατα και ένα τεράστιο ρεκόρ παικτών στο Steam, καταλαμβάνοντας την 6η θέση όλων των εποχών στα charts του. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ. Συγχρόνως, η εμπορική του πορεία γενικά μοιάζει συγκλονιστική, ξεπερνώντας τα Cyberpunk 2077 και Assassin’s Creed στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.


Ακολουθούν αναλυτικά οι τίτλοι με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες (σύμφωνα με τα έσοδα σε δολάρια) για την περίοδο μεταξύ 30/1/2022 και 26/2/2022.

  1. Elden Ring
  2. Horizon: Forbidden West
  3. Pokémon Legends: Arceus
  4. Dying Light 2: Stay Human
  5. Total War: Warhammer III
  6. Call of Duty: Vanguard
  7. Madden NFL 22
  8. Mario Kart 8
  9. FIFA 22
  10. Minecraft
  11. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  12. Mario Party Superstars
  13. Animal Crossing: New Horizons
  14. Super Smash Bros. Ultimate
  15. Call of Duty: Black Ops: Cold War
  16. Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition
  17. NBA 2K22
  18. Pokemon: Brilliant Diamond/Shining Pearl
  19. Far Cry 6
  20. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Tags: