Elden Ring: Νέο κολοσσιαίο ρεκόρ στο Steam

Ο πήχης ανέβηκε ξανά
05 Μαρτίου 2022 21:06
Elden Ring: Νέο κολοσσιαίο ρεκόρ στο Steam

Όπως σας ενημερώσαμε, σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του, το Elden Ring έσπασε το ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών της σειράς Souls στο Steam. Τώρα, μια εβδομάδα μετά, το παιχνίδι της FromSoftware όχι απλώς δεν έχει χάσει παίκτες, αλλά αντιθέτως απασχολεί περισσότερο από ποτέ την κοινότητα, καταφέρνοντας να σπάσει ξανά ρεκόρ.

Αναλυτικότερα, σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου το Elden Ring κατάφερε να συγκεντρώσει 953,426 ταυτόχρονα συνδεδεμένους παίκτες. Αυτό σημαίνει πως σε σχέση με το ρεκόρ που επιτεύχθηκε στο ντεμπούτο του, το νούμερο των ταυτόχρονων παικτών αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 100,000.

Να σας υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως το ρεκόρ του franchise μέχρι τώρα ανήκε στο Dark Souls ΙΙΙ, το οποίο πριν έξι χρόνια είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 129,975 ταυτόχρονους παίκτες, δηλαδή περίπου 7.5 φορές λιγότερους από το Elden Ring.

Παράλληλα, με το νέο αυτό peak το Elden Ring ξεπέρασε και το ρεκόρ του New World και πλέον έχει καταγράψει τον έκτο μεγαλύτερο αριθμό ταυτόχρονων παικτών στην ιστορία του Steam.

Το επίτευγμα του τίτλου είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο αν αναλογιστούμε πως δεν πρόκειται για κάποιο live παιχνίδι-υπηρεσία που εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο περιεχόμενο, αλλά με μια εμπειρία που έχει αρχή, μέση και τέλος και μπορεί να ολοκληρωθεί μετά από κάποιες ώρες. Συγχρόνως, το υψηλό επίπεδο δυσκολίας θα μπορούσε κάλλιστα να απομακρύνει τους παίκτες που δοκίμαζαν το παιχνίδι για πρώτη φορά, με αποτέλεσμα τα νούμερα να πάρουν την κατηφόρα. Εν τέλει αυτό δε συνέβη και άλλο ένα ρεκόρ μόλις επιτεύχθηκε.

Το Elden Ring είναι διαθέσιμο για PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X|S και PC. Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review των Unboxholics, το οποίο επιμελήθηκε ο Σάκης Καρπάς, πατώντας εδώ.