Το Elden Ring γράφει ιστορία, ξεπερνώντας τα Cyberpunk και Assassin's Creed

Σαρωτική πορεία για το σκληροπυρηνικό open world παιχνίδι
05 Μαρτίου 2022 19:40
Το Elden Ring γράφει ιστορία, ξεπερνώντας τα Cyberpunk και Assassin's Creed

Πριν από μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε για το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Elden Ring στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ της σειράς όσον αφορά τις retail πωλήσεις. Τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν και τα συνδυαστικά δεδομένα, τα οποία αφορούν και τις retail και τις digital πωλήσεις παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Φεβρουάριου.

Κάπως έτσι μαθαίνουμε πως το Elden Ring έγραψε ιστορία, αφού η πορεία του ήταν πολύ πιο εντυπωσιακή από ότι πιστεύαμε αρχικά λαμβάνοντας υπόψη μόνο το retail αντίτυπα. Αναλυτικότερα, το πόνημα της From Software κατάφερε το μεγαλύτερο launch από κάθε άλλο παιχνίδι μετά το Call of Duty: Vanguard.

Οι πωλήσεις του ήταν 2.5 φορές περισσότερες από το Horizon: Forbidden West που βρέθηκε στα ράφια των καταστημάτων την προηγούμενη εβδομάδα, αφού έχουμε να κάνουμε με ένα από τα μεγαλύτερα launches γενικότερα στην εν λόγω αγορά.

Το Elden Ring ξεπέρασε το Cyberpunk 2077, καθώς και το Assassin's Creed Valhalla, δύο παιχνίδια που είχαν πουλήσει εξαιρετικά, αφού μετά το Red Dead Redemption 2 του 2018 κατάφερε το καλύτερο ντεμπούτο απ΄ οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι που δεν λέγεται Call of Duty ή FIFA.

Από τις συνολικές πωλήσεις του, το 68% ήταν digital και γι’ αυτό οφείλονται κυρίως τα PC και Xbox που είναι πλατφόρμες που τα ψηφιακά παιχνίδια έχουν κυριαρχήσει. Στο Xbox το 85% των πωλήσεων ήταν digital downloads, ενώ στο PC το ποσοστό αυτό αγγίζει το 73%. Στην αντίπερα όχθη, στα PS4 και PS5 ο διαμοιρασμός των πωλήσεων του Elden Ring σε ψηφιακά και retail αντίτυπα ήταν σχεδόν 50-50.

Τέλος, πλέον που έχουμε τη συνολική εικόνα, το split των πωλήσεων του Elden Ring στις διάφορες πλατφόρμες διαμορφώνεται ως εξής: 32% των πωλήσεων αφορούν την PS5 έκδοση, 30% την PC έκδοση, 29% την Xbox έκδοση και 9% την PS4 έκδοση.

Ακολουθούν οι τίτλοι με τις περισσότερες πωλήσεις (retail+digital) στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου.

  1. Elden Ring
  2. Horizon: Forbidden West
  3. FIFA 22
  4. Grand Theft Auto 5
  5. Pokémon Legends: Arceus
  6. Horizon: Zero Dawn
  7. Call of Duty: Vanguard
  8. Assassin's Creed Valhalla
  9. Mario Kart 8 Deluxe
  10. Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition
Tags: