Το Elden Ring είναι ο Souls τίτλος με τις γρηγορότερες retail πωλήσεις

Σάρωσε με το καλημέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο
28 Φεβρουαρίου 2022 09:27
Το Elden Ring είναι ο Souls τίτλος με τις γρηγορότερες retail πωλήσεις

Το Elden Ring κυκλοφόρησε την προηγούμενη Παρασκευή και χρειάστηκε μόνο ένα εικοσιτετράωρο για να σκαρφαλώσει στην κορυφή των εβδομαδιαίων UK charts, αφού ήταν το παιχνίδι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένο Βασιλείου, μέσα στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το νέο IP της FromSoftware συνεχίζει την παράδοση των σκληροπυρηνικών RPGs της, όπως τα Dark Souls, Demon Souls, Bloodborne και Sekiro: Shadows Die Twice και μάλιστα κατάφερε αμέσως να τα ξεπεράσει εμπορικά. Συγκεκριμένα, το Elden Ring κατάφερε το μεγαλύτερο retail ντεμπούτο από κάθε άλλο Souls τίτλο, ξεπερνώντας κατά 26% τις πωλήσεις πρώτης εβδομάδας του Dark Souls 3, πάντα όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο. Το αξιοσημείωτο είναι πως τότε, το 2016, οι retail πωλήσεις είχαν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, κάτι που κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό το επίτευγμα του παιχνιδιού. Αν λάβουμε υπόψη και τις ψηφιακές πωλήσεις λοιπόν, η διαφορά δε θα έμενε στο 26%, αλλά θα ήταν μάλλον πολύ μεγαλύτερη.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως το 63% των retail πωλήσεων του Elden Ring στο Ηνωμένο Βασίλειο αφορούν την PS5 έκδοση, το 17% την PS4 έκδοση, το 17% την Xbox έκδοση και το 3% την PC έκδοση. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως μιας και τα PC και Xbox είναι κατά βάση πλατφόρμες που κυριαρχεί το digital, δε μπορούμε να γνωρίζουμε πως διαμορφώνεται το πραγματικό 'split'.

Ρίχνοντας μια ματιά στις υπόλοιπες θέσεις των charts, το Horizon: Forbidden West έπεσε στην δεύτερη θέση, με το Pokémon Legends: Arceus να το ακολουθεί. Παράλληλα, το Dying Light 2: Stay Human έφυγε από την πρώτη τριάδα, αλλά κατάφερε να παραμείνει εντός δεκάδας στην έβδομη θέση. Τέλος, αξιοσημείωτη είναι και η επιστροφή του Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition στη δέκατη θέση των UK Charts, με αύξηση 24% στις πωλήσεις του.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τους δέκα τίτλους που σημείωσαν τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένο Βασιλείου, μέσα στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου.

  1. Elden Ring
  2. Horizon: Forbidden West
  3. Pokémon Legends: Arceus
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. FIFA 22
  6. Call of Duty: Vanguard
  7. Dying Light 2: Stay Human
  8. Animal Crossing: New Horizons
  9. Minecraft (Switch)
  10. Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition