Κάπως έτσι θα ήταν το Mandalorian FPS παιχνίδι της Respawn

Το Star Wars παιχνίδι που ακυρώθηκε εν μέσω της αναδιάρθωσης της Electronic Arts
01 Μαρτίου 2024 22:40
Κάπως έτσι θα ήταν το Mandalorian FPS παιχνίδι της Respawn

Θύμα της αναδιάρθρωσης και του τεράστιου κύματος απολύσεων στην Electronic Arts έπεσε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα projects με τα οποία είχε καταπιαστεί η Respawn Entertainment. Είχαμε μάθει σχετικά πρόσφατα ότι αναπτύσσει ένα ακόμη Star Wars παιχνίδι με πρωταγωνιστή έναν Mandalorian και μάλιστα σαν first person shooter. 

Πριν μερικά 24ωρα όμως μάθαμε ότι ακυρώθηκε το Mandalorian παιχνίδι που ανέπτυσσαν οι δημιουργοί των Star Wars: Jedi και τώρα το ρεπορτάζ του έγκυρου Insider Gaming αποκαλύπτει πολλές από τις πτυχές του. Για αρχή, οι developers της Respawn ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι με την πρόοδό του και δεν έλεγαν μόνο οι developers αλλά και όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να το παίξουν ότι το Mandalorian project ήταν "φανταστικό". Το feedback ήταν πάντοτε θετικό και είχε κάνει ντόρο στα playtests, αλλά η ΕΑ θεώρησε ότι το παιχνίδι ήταν ένα μεγάλο οικονομικό ρίσκο για αυτό και το ακύρωσε. 

Τώρα πηγαίνοντας στα πιο ζουμερά της υπόθεσης. μάθαμε πώς θα ήταν το gameplay του Mandalorian FPS τίτλου, στο οποίο δε θα πρωταγωνιστούσε ο χαρακτήρας Din Djarin που γνωρίσαμε στη σειρά "The Mandalorian" αλλά ένας άλλος Μανδαλοριανός κυνηγός επικυρηγμένων. 

Ο παίκτης θα κυνηγούσε bounties σε όλον τον γαλαξία σε μία αρκετά γραμμική single player εμπειρία αντί για καθαρά open world, αν και θα είχε μεγαλύτερες περιοχές προς εξερεύνηση -κάτι σαν το Star Wars: Jedi Survivor. Όλα θα ξεκινούσαν από το "Den" που θα ήταν και η βάση του Mandalorian όπου θα έβρισκε κανείς το διαστημόπλοιό του, τον χάρτη του γαλαξία, το οπλοστάστιο και τον σταθμό αναβάθμισης του χαρακτήρα. Ο παίκτης θα διάλεγε τον εξοπλισμό που ήθελε, θα διάλεγε το bounty και θα ταξίδευε στον πλανήτη που ήταν για να το ολοκληρώσει. 

Το σύστημα μάχης επιβεβαιώθηκε ότι θα ήταν αρκετά ξέφρενο (fast-paced το περιγράφει το ρεπορτάζ) εξαιτίας του jetpack που φέρει ο Mandalorian, προσθέτοντας κάθετο dashing και οριζόντιο boosting για να φτάσετε ψηλότερα σημεία. Λέγεται ότι θα υπήρχε και ένα σύστημα εκτελέσεων στα πρότυπα των finishers του DOOM, προφανώς λιγότερο αιματηρά. Θα ερχόταν ο παίκτης αντιμέτωπος κυρίως με διάφορα είδη stormtroopers αλλά θα υπήρχαν και "τύπου boss" εχθροί ανά διαστήματα όπως ΑΤ-ST, αλλά και αντίπαλοι bounty hunters που έχουν την ίδια λεία με εσάς. 

Το ρεπορτάζ για το Mandalorian παιχνίδι της Respawn αναφέρει ότι απείχε πολύ από το να κυκλοφορήσει, αλλά είχε αρκετά καλοστημένα vertical slice και demos μαζί με επίπεδα που ήταν σχεδόν ολοκληρωμένα, ενώ θα κυκλοφορούσε για τα PS5, Xbox Series X|S και PC. 

Πλέον γνωρίζουμε ότι αναπτύσσει μόνο το Star Wars Jedi 3, τη συνέχεια του Jedi: Survivor.