Κακά μαντάτα και από την ΕΑ με μαζικό κύμα απολύσεων

Λίγες μέρες μετά από αυτό στην Sony Interactive Entertainment
29 Φεβρουαρίου 2024 17:45
Κακά μαντάτα και από την ΕΑ με μαζικό κύμα απολύσεων

Κακά μαντάτα επιφύλασσε και η Electronic Arts καθώς ανακοίνωσε το δικό της μαζικό κύμα απολύσεων, μόλις λίγα 24ωρα μετά από αυτό που έπληξε την Sony Interactive Entertainment

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του CEO της EA, Andrew Wilson, η εταιρία βάζει μπρος σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσής της που περιλαμβάνει τη μείωση του συνολικού προσωπικού της σε παγκόσμια κλίμακα κατά 5%, κάτι που αντιστοιχεί σε περίπου 670 απολυθέντες υπαλλήλους. Η γενικότερη στρατηγική της ΕΑ αλλάζει όμως καθώς ακυρώνει παιχνίδια που είχε υπό ανάπτυξη και γνωστοποιεί ότι εν ευθέτω χρόνω θα απομακρυνθεί από τα licensed IPs τρίτων εταιριών και θα επικεντρωθεί στα δικά της IP, όπως το Battlefield, τα αθλητικά όπως EA Sports FC και F1, αλλά και τις "τεράστιες οnline κοινότητες". 

Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι θα παρατήσει τις συμφωνίες που έχει με την Disney και συγκεκριμένα τις Lucasfilm Games και Marvel Games. Αν και ακύρωσε το φημολογούμενο Mandalorian FPS παιχνίδι της Respawn και αγνοείται η τύχη Star Wars strategy τίτλου της, έγινε γνωστό επίσημα ότι αναπτύσσεται το Star Wars Jedi 3, ενώ συνεχίζεται κανονικά η ανάπτυξη των Iron Man και Black Panther τίτλων. 

Πολλές από τις υποστηρικτικές ομάδες της ΕΑ θα πληγούν από αυτές τις απολύσεις, με την εταιρία να ελπίζει ότι θα τους μετακινήσει από διάφορα ακυρωθέντα projects σε άλλες ομάδες με ενεργά projects. Ανάμεσα στα παιχνίδια που σταματάει άμεσα την υποστήριξή τους είναι τα F1 Mobile Racing και MLB Tap Sports, δύο τίτλους για κινητά. 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το 2024 έχει γραφτεί ήδη με μαύρα γράμματα στην ιστορία της gaming βιομηχανίας και του development αφού μέσα σε σχεδόν δύο μήνες έχουν απολυθεί πάνω από 8.000 εργαζόμενοι, αριθμός που αγγίζει τους 10.000 απολυθέντες που υπήρξαν συνολικά για το 2023