Για πρώτη φορά στην ιστορία των κονσολών, το Path Tracing έρχεται στις κονσόλες και δείχνει εξωπραγματικό! Πιο συγκεκριμένα, η EA ανακοίνωσε ότι ένα παιχνίδι της αναβαθμίζεται στο PlayStation 5 Pro και παρουσίασε μια εικόνα που έγινε γρήγορα viral στα social media.
Κατά τη διάρκεια του GDC 2026, η EA έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα από το F1 25, το οποίο τρέχει με ενεργό το Path Tracing στο PS5 Pro στα 30FPS σε 1080P ανάλυση, αλλά χάρη στο νέο PSSR γίνεται upscale σε 4K. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε πολλές περισσότερες πληροφορίες, καθώς το Digital Foundry αναμένεται να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο tech preview και θα παρουσιάσει τα πρώτα πλάνα.
Η EA εξήγησε ότι παρόλο που το παιχνίδι τρέχει με 20 FPS στο PS5 Pro, μέσω της νέας τεχνολογίας της που την ονομάζει “EA SEED ORCA”, τα καρέ ανεβαίνουν στα 30 FPS και με το νέο PSSR η ανάλυση γίνεται 4K.
Προς το παρόν μιλάμε για ένα tech demo και δεν έχει γίνει γνωστό αν θα δούμε το update ή όχι. Πάντως η EA θέλησε να ανακοινώσει τη νέα τεχνολογία της για να μας δώσει μια μικρή γεύση από το πως θα μπορούσε να ενσωματωθεί αυτή η τεχνολογία σε παιχνίδια στο μέλλον.
Δείτε εικόνα:

EA showed a demo at GDC with full PATH TRACING on F1 25 running on PS5 Pro at 30FPS/1080p upscaled to 4k with PSSR
— @Zuby_Tech (@Zuby_Tech) April 26, 2026
Digital Foundry is set to cover this on their new episode of the weekly podcast which will be out on Monday. The Patreon version is up already. They show clips from… pic.twitter.com/DEq28IFle6
PlayStation 5 Pro ran a tech demo for F1 25 utilizing Path Tracing during GDC🚀
— Rino🚀 (@RinoTheBouncer) April 26, 2026
✅First ever showcase of Path Tracing on consoles
✅Demo ran at 1080p 30fps, upscaled to 4K via PSSR
Do you care about Path Tracing?😎 pic.twitter.com/O08vTWZp9a
Must Read
Μουντιάλ 2026: Η EA προβλέπει ποιος θα το κερδίσει!
Σε προσφορά FC 26, Battlefield 6, Split Fiction και πολλά άλλα παιχνίδια της EA!
Αποκαλύφθηκε το μέλλον του Battlefield 6 – Δείτε τι ετοιμάζει η ΕΑ