Τεράστιο κύμα απολύσεων στη Sony - Κλείνει ένα από τα PlayStation Studios

Οι μαύρες μέρες για τη gaming βιομηχανία συνεχίζονται
27 Φεβρουαρίου 2024 16:30
Τεράστιο κύμα απολύσεων στη Sony - Κλείνει ένα από τα PlayStation Studios

Ούτε η υπέρ επιτυχημένη εμπορικά Sony και το PlayStation μπόρεσαν να μείνουν μακριά από το μαύρο σύννεφο, που πλανάται πάνω από τη gaming βιομηχανία τον τελευταίο χρόνο, με το μπαράζ απολύσεων να συνεχίζεται

Τώρα, η Sony Interactive Entertainment προχώρησε επίσημο ανακοινωθέν όπου γνωστοποιεί ένα τεράστιο κύμα απολύσεων, ανακατατάξεων και κλείσίματος στούντιό της. Συγκεκριμένα, απολύει 900 εργαζομένους από το τμήμα του PlayStation, οι οποίοι προέρχονται από τα πιο κορυφαία, φορμαρισμένα και επιτυχημένα στούντιό της, δηλαδή αυτά των Insomniac Games, Naughty Dog και Guerilla Games, μεταξύ άλλων. 

Προχωράει στην συρρίκνωση του βρετανικού Firesprite Studio, το οποίο τελευταία είχε χαρίσει μερικά VR παιχνίδια για το PS VR, όπως το Horizon VR: Call of the Mountain και The Persistence. Παράλληλα ανακοίνωσε το κλείσιμο του London Studio στη Μ. Βρετανία που επίσης είχε αναπτύξει μερικά PSVR παιχνίδια όπως το Blood & Truth. Μέσα σε όλα μάθαμε ότι ακύρωσε και μια πλειάδα παιχνιδιών, χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες. 

"Πήραμε την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να ανακοινώσουμε ότι σχεδιάζουμε να αρχίσουμε τη μείωση του συνολικού προσωπικού μας παγκοσμίως κατά περίπου 8% ή περίπου 900 άτομα, με την επιφύλαξη της τοπικής νομοθεσίας και των σχετικών διαδικασιών διαβούλευσης. Μετά από προσεκτική εκτίμηση και πολλές συζητήσεις με την ηγεσία για αρκετούς μήνες, κατέστη σαφές ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την επιχείρηση και να εξελίσσουμε την εταιρεία. Έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να δούμε την επιχείρησή μας ολιστικά και να προχωρήσουμε μπροστά, εστιάζοντας στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας και στην παροχή των καλύτερων δυνατών εμπειριών για την κοινότητά μας. Επηρεάζονται οι εργαζόμενοί μας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στα στούντιο μας", αναφέρει ο Ryan σε ένα εσωτερικό ενημερωτικό email προς τους υπαλλήλους του PlayStation.

Η είδηση αυτής της απόφασης έρχεται μερικές μέρες μετά τον χαμένο στόχο πωλήσεων της Sony για το PlayStation 5, το οποίο οδήγησε σε βουτιά $10 δισεκατομμυρίων την τιμή της μετοχής της. 

Τον Ιανουάριο, η Microsoft ανακοίνωσε περαιτέρω απολύσεις στα Xbox Game Studios, επηρεάζοντας μεταξύ άλλων την 343 Industries και την Bethesda του Starfield.