Xbox: Μαζικές απολύσεις στα στούντιο των Halo και Starfield

Επηρεάστηκε το gaming τμήμα της Microsoft από το τεράστιο κύμα απολύσεων
18 Ιανουαρίου 2023 23:52
Xbox: Μαζικές απολύσεις στα στούντιο των Halo και Starfield

Πριν μερικές ώρες ανακοινώθηκε το τεράστιο κύμα απολύσεων της Microsoft, όπου 10.000 υπάλληλοί της χάνουν τις δουλειές τους, εν μέσω μάλιστα της πολύκροτης εξαγοράς της Activision. 

Οι ειδοποιήσεις που στάλθηκαν στους εργαζομένους της Microsoft περιλάμβαναν και άτομα από το gaming τμήμα του Xbox. Ανάμεσα στα ονόματα που απολύθηκαν είναι ο global creative director του Xbox, Ben Rudolph, καθώς και οι Albert Dankwa (Xbox Content Program manager) και ο Jessie Thomas (Xbox Culture Programs Lead), μεταξύ πολλών άλλων.

Αυτοί μάλιστα εξέφρασαν την ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι στο Twitter: 

 

Αν και προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την πλήρη έκταση των απολύσεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg μαθαίνουμε ότι απολύθηκαν και άτομα από τους δημιουργούς του Halo Infinite, τη 343 Industries, αλλά και του Starfield, του πολυαναμενόμενου sci-fi RPG της Bethesda.

Ειδικά όσον αφορά την 343 Industries λέγεται ότι δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από τα υπόλοιπα στούντιο, καθώς έχασαν τη δουλειά τους αρκετά άτομα που εργάστηκαν στο single-player του Halo Infinite. 

Μάλιστα λέγεται ότι ανάμεσα στα ονόματα συγκαταλέγονται βετεράνοι των Xbox Game Studios που υπηρέτησαν για πάνω από 10 χρόνια τη εταιρία. 

Όπως αναφέρει ο Tom Warren του The Verge επηρεάστηκαν από τις μαζικές απολύσεις τα εξής τμήματα: Hololens, Microsoft Edge, Marketing, 343 Industries και Bethesda. 

Για την ιστορία, η Microsoft έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 220 χιλιάδες υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει πως το νέο αυτό μεγάλο κύμα απολύσεων θα επηρεάσει περίπου το 5% του συνολικού δυναμικού της.