Η Remedy ανακοίνωσε reboot του multiplayer τίτλου “Vanguard“

Αλλάζει κατεύθυνση και ξεκινά σχεδόν από το μηδέν η ανάπτυξή του
14 Νοεμβρίου 2023 01:46
Η Remedy ανακοίνωσε reboot του multiplayer τίτλου “Vanguard“

Σημαντικά νέα επιφύλασσε η Remedy Entertainment για ένα από τα πολλά projects που αναπτύσσει στην μετά-Alan Wake 2 εποχή της και ένα από αυτά είναι το παιχνίδι με την κωδική ονομασία Vanguard. 

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Remedy ανέφερε ότι προχωρά σε ολοκληρωτική "επανεκκίνηση" του project και από free-to-play multiplayer, μετατρέπεται σε ένα "premium τίτλο με δυνατό, cooperative multiplayer στοιχείο", ενώ θα αλλάξει και η κωδική του ονομασία καθώς θα ονομάζεται πλέον "Kestrel".

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ύστερα από μια σύσκεψη της Remedy με την εκδότρια εταιρία Tencent, ούτως ώστε να επιστρέψει ξανά σε concept στάδιο ανάπτυξης. Επίσης, ένας ακόμη λόγος για τη διαφορετική κατεύθυνση του "Kestrel/Vanguard" είναι η "ολοένα και πιο ραγδαία εξελισσόμενη free-to-play αγορά και τα ρίσκα που συνδέονται με αυτή.

"Κάναμε μεγάλα βήματα στην ανάπτυξη του free-to-play και του multiplayer στο Vanguard", δήλωσε ο CEO της Remedy, Tero Virtala, σε δήλωσή του. "Μετά από πολύ προσεκτική μελέτη, πιστεύουμε ότι η ανάληψη μιας νέας κατεύθυνσης, όπου το παιχνίδι θα χτιστεί περισσότερο γύρω από τις βασικές δεξιότητες της Remedy, είναι ο σωστός δρόμος. Δημιουργούμε άλλο ένα ξεχωριστό παιχνίδι της Remedy με τη συνεχή υποστήριξη της Tencent για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής συνεργατικής multiplayer εμπειρίας".

Να θυμίσουμε ότι το Vanguard είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2020 από την φινλανδική εταιρία, όπου τότε το περιέγραφε ως ένα δωρεάν multiplayer live-service shooter, με την χαρακτηριστική δομή του επεκτατικού κόσμου και της αφήγησης της Remedy. 

Στα σκαριά η Remedy έχει και το Control 2, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το επόμενο παιχνίδι της μετά το Alan Wake 2 που έλαβε διθυραμβικές κριτικές και βρίσκεται ανάμεσα στα υποψήφια GOTY των The Game Awards 2023