Στα δικαστήρια τρέχει η Rockstar την Remedy, παρόλο που συνεργάζονται για τα remakes των Max Payne

Η αγωγή της Take-Two υποστηρίζει ότι το νέο λογότυπο της Remedy είναι παραπλήσιο με αυτό της Rockstar
17 Ιανουαρίου 2024 09:47
Στα δικαστήρια τρέχει η Rockstar την Remedy, παρόλο που συνεργάζονται για τα remakes των Max Payne

Σε μια δικαστική διαμάχη φαίνεται να μπλέκονται οι Rockstar Games και Remedy Entertainment, παρά το γεγονός ότι οι δυο τους συνεργάζονται για να φέρουν τα remakes των Max Payne 1+2.

Συγκεκριμένα, η μητρική εταιρία της Rockstar, Take-Two Interactive ξεκίνησε μια αντιδικία για το εμπορικό σήμα των δημιουργών των Grand Theft Auto, καθώς ισχυρίζεται ότι είναι παρόμοιο με το καινούργιο λογότυπο της Remedy Entertainment, το οποίο είναι ένα στυλιζαρισμένο "R". Η Remedy παρουσίασε το καινούργιο της λογότυπο μέσω μιας ανάρτησης στο επίσημο blog της τον περασμένο Απρίλιο. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του RespawnFirst, το οποίο ήταν το μέσο που ανέδειξε την αγωγή της Take-Two κατά της φινλανδικής εταιρίας, καθώς εκφράζει την ανησυχία της εκ μέρους της Rockstar για την πιθανότητα "να υπάρξει σύγχυση από πλευράς κοινού". H Remedy όμως υπoστηρίζει ότι κατέθεσε το εμπορικό σήμα για το στυλιζαρισμένο "R" στο γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων της Μ. Βρετανίας τον Μάιο του 2013. Έπειτα το λογότυπο κυκλοφόρησε δημόσια τον Ιούνιο του 2023, όπου ακολούθως η Take-Two κατέθεσε την αντιδικία της τον Σεπτέμβριο του 2023. 

 

Αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση στην οποία η Take-Two εμπλέκεται σε διάφορες αγωγές για λόγους παραβίασης εμπορικών σημάτων και πνευματικών δικαιωμάτων τα τελευταία χρόνια. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει στην Hazelight το 2021, τη δημιουργό του It Takes Two, για τον τίτλο του παιχνιδιού. 

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι η Remedy μαζί με την Rockstar ετοιμάζουν τα remakes των πρώτων Max Payne σε ένα ενιαίο πακέτο για τα PS5, Xbox Series X|S και PC, το οποίο θα χρησιμοποιεί την Northlight Engine που είδαμε στα Control και προσφάτως να ρίχνει σαγόνια στο Alan Wake 2. Στην προκειμένη περίπτωση, κιόλας έχει συμφωνηθεί ούτως ώστε τα έξοδα ανάπτυξhw να τα αναλάβει η Rockstar Games, αλλά μόλις βγάλει τα έξοδά της για το project, η Remedy θα μπορεί να κερδίζει μέρος των εσόδων από εκεί και μετά μέσω των royalties.