Μαζικές απολύσεις και ακυρώσεις παιχνιδιών στην Take-Two λίγο πριν το GTA 6

Για τρίτη φορά σε ένα περίπου χρόνου
17 Απριλίου 2024 23:58
Μαζικές απολύσεις και ακυρώσεις παιχνιδιών στην Take-Two λίγο πριν το GTA 6

Η Take-Two Interactive, μητρική εταιρία της Rockstar Games, αναμένεται να απολαύσει τεράστια έσοδα του χρόνου, αφού το GTA 6 θα αποφέρει σίγουρα εκατοντάδες εκατομμύρια, μιας και είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα προιόντα ψυχαγωγίας όλων των εποχών.

Παρόλα αυτά, ούτε οι υπάλληλοι της Take-Two δεν θα μείνουν τελικά ανεπηρέαστοι από το νέο τεράστιο σερί απολύσεων που έχουμε δει να πλήττει τη gaming βιομηχανία από τις αρχές του 2024. Συγκεκριμένα, ο publishing κολοσσός ανακοίνωσε μόλις ότι θα προβεί ένα ακόμη κύμα μαζικών απολύσεων, αποδεσμεύοντας το 5% του εργατικού της δυναμικού. Αν λάβουμε υπόψη πως η Take-Two απασχολεί 11,580 υπαλλήλους, αυτό σημαίνει ότι περίπου 580 άτομα θα χάσουν τη δουλειά τους.

Από το όλο εγχείρημα για την μείωση των εξόδων της, η Take-Two αναμένει ότι δαπανήσει έως και 200 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 140 εκατομμύρια δολάρια θα είναι απώλειες από τα ακυρωμένα παιχνίδια, με 35 εκατομμύρια δολάρια να χρειάζονται για τις αποζημιώσεις των υπαλλήλων.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η τρίτη φορά που η Take-Two ανακοινώνει τέτοιες ενέργειες από τον Φεβρουάριο του 2023.

Στην σχετική ενημέρωση προς την SEC, η εταιρία τόνισε:

"Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, η εταιρία εξορθολογίζει το pipeline της, ακυρώνει αρκετά projects που βρίσκονται σε εξέλιξη και εξορθολογίζει την οργανωτική της δομή, γεγονός που θα οδηγήσει σε απολύσεις προσωπικού και θα μειώσει τις μελλοντικές ανάγκες προσλήψεων".