Το ρεκόρ του trailer του GTA 6 όχι απλά έσπασε αλλά διαλύθηκε... κατά λάθος!

Πώς το Discord και η Πρωταπριλιά έπαιξαν ρόλο σε αυτή την απίστευτη εξέλιξη
02 Απριλίου 2024 18:07
Το ρεκόρ του trailer του GTA 6 όχι απλά έσπασε αλλά διαλύθηκε... κατά λάθος!

Είναι από τις φορές που αδυνατεί κανείς να πιστέψει πως έγινε κάτι τέτοιο, μιας και συνέβη ανήμερα της Πρωταπριλιάς. Όχι δεν είναι κάποιο αστείο: το ρεκόρ του trailer του Grand Theft Auto 6 όχι απλά έσπασε αλλά... διαλύθηκε και το πιο "κουλό" είναι πως συνέβη κατά λάθος

Πρωταγωνιστές σε αυτό είναι η ομάδα του Discord και η Πρωταπριλιάτικη φάρσα που ετοίμασε για τα social media λόγω της χθεσινής ημέρας. Είχαν λοιπόν την ιδέα να ανεβάσουν ένα βίντεο με τίτλο "Τα Discord Loot Boxes έφτασαν", για να τρολάρουν το κοινό με την έλευση των loot boxes ως έναν νέο τρόπο monetization εντός της διάσημης πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων και κλήσεων. 

Μόνο που συνέβη κάτι το εντελώς αναπάντεχο όταν το βίντεο ξεκίνησε να μαζεύει μέσα σε μερικές ώρες από τη δημοσίευσή του μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές. Τόσες πολλές που αστραπιαία ξεπέρασε το αδιανόητο ρεκόρ προβολών που είχε θέσει το GTA 6 τον περασμένο Δεκέμβριο, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες(!!!).  Για να έχετε μια ιδέα για το πόσο χαοτική διαφορά στις προβολές έχουν μεταξύ τους, το "Trailer 1" του GTA VI έχει πάνω από 183.6 εκατομμύρια προβολές, ενώ το "Discord Lootboxes are here" μετράει -μέχρι την ώρα γραφής του άρθρου- πάνω από 1.406 δισεκατομμύρια προβολές σε 21 ώρες από τη δημοσίευσή του

Θα αναρωτιέστε εύλογα όμως πώς συνέβη αυτό. Για όλα ευθύνονται οι developers του Discord οι οποίοι προκάλεσαν "viewbotting" στο δικό τους βίντεο, δηλαδή έφεραν εκατοντάδες bots να παρακολουθήσουν το βίντεο, ανεβάζοντας έτσι με τεχνητό τρόπο τα views του. Ο software developer oνόματι Martin Witt έγραψε στην πλατφόρμα X ότι το view bot αυτό τοποθετήθηκε εντός της εφαρμογής του Discord, παίζοντας σε λούπα παρασκηνιακά κιόλας, μέσα από το toast notification που υπήρχε για το ίδιο το βίντεο

Για αυτόν τον λόγο αυξάνονται με εκθετικό τρόπο οι προβολές του βίντεο του Discord, που πρακτικά είναι εντελώς τεχνητές όλες αυτές οι προβολές. Μέλοι των προγραμματιστών του Discord εξέφρασαν κιόλας την έκπληξή αλλά και τη σύγχυσή τους για το πώς συνέβη αυτό. 

Δεν ξέρουμε πώς θα σταματήσει το viewbot αυτό το Discord στο ίδιο του το βίντεο και αν εν τέλει υπάρξει αντίδραση από πλευράς YouTube, μιας και πρόκειται για έναν πλασματικό τρόπο αύξησης των προβολών. 

Tο Grand Theft Auto 6 θα λαμβάνει χώρα στην φανταστική βερσιόν της πολιτείας της Φλόριντα, την οποία η Rockstar ονομάζει "Leonida". Στην ανακοίνωση γράφει χαρακτηριστικά: "Το Grand Theft Auto VI κατευθύνεται στην πολιτεία της Leonida, όπου βρίσκονται οι λουσμένοι με νέον δρόμοι της Vice City και πέρα από αυτούς, στη μεγαλύτερη και πιο καθηλωτική εξέλιξη της σειράς Grand Theft Auto μέχρι σήμερα."

Επίσημα, λοιπόν, γνωρίζουμε ότι το Grand Theft Auto VI αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2025 για τα PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S.