Τα remakes των Max Payne παιχνιδιών έχουν το ίδιο budget με αυτό του Alan Wake 2

Νέες δηλώσεις από την Remedy Entertainment
21 Μαρτίου 2024 00:38
Τα remakes των Max Payne παιχνιδιών έχουν το ίδιο budget με αυτό του Alan Wake 2

Η Remedy Entertainment έδωσε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα remake των Max Payne και Max Payne 2, που βρίσκονται στα σκαριά σε συνεργασία με την Rockstar Games (Grand Theft Auto, Red Dead Redemption κ.α.).

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η Remedy ήρθε σε συμφωνία με την Rockstar πριν από αρκετό καιρό, για να φτιάξει η πρώτη εξ’ ολοκλήρου τα δύο θρυλικά παιχνίδια του franchise, με την Rockstar Games να δίνει όλα τα χρήματα για το project. Αυτά τα δύο παιχνίδια θα κυκλοφορήσουν για το PlayStation 5, το PC και τα Xbox Series X|S.

Οι νέες πληροφορίες για τα δύο επερχόμενα παιχνίδια, έχουν να κάνουν με το budget τους, το οποίο όπως αναφέρει η Remedy θα έχουν το ίδιο με αυτό του Alan Wake 2. Μιλώντας για τα οικονομικά της αποτελέσματα, ο CEO, Tero Virtala, έκανε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις λέγοντας μεταξύ άλλων ότι τα remakes έκαναν μια πολύ σημαντική πρόοδο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα remakes των Max Payne 1 και 2 έκαναν μια πολύ σημαντική πρόοδο φέτος. Και τα δύο παιχνίδια θα είναι σημαντικά με μεγάλες προοπτικές και δυνατότητες, οι οποίες ενεργοποιούνται από έναν παρόμοιο προϋπολογισμό ανάπτυξης με αυτόν του Alan Wake 2.

Η εταιρία δεν αποκάλυψε πόσο θα κοστίσει στην Rockstar Games το project των remakes παιχνιδιών, αλλά σύμφωνα με αναλυτές, το Alan Wake 2 κόστισε περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ με τα 20 εκατομμύρια από αυτά να είναι για το μάρκετινγκ. Έτσι, φαίνεται ότι τα Max Payne 1 και 2 remake θα έχουν περίπου το ίδιο budget.

Η Remedy θα αναπτύξει τα δύο παιχνίδια σε έναν ενιαίο remake τίτλο για τα PS5, Xbox Series X|S και PC με την Northlight Engine της, η οποία όπως έχουμε δει παλιότερα από το Control μπορεί να προσφέρει εκπληκτικά φωτορεαλιστικά αποτελέσματα.