H Remedy έκανε νέα δήλωση για το μέλλον του Alan Wake franchise

Μαζί με το Control θα παίξουν κεντρικό ρόλο στο δικό της μέλλον
16 Φεβρουαρίου 2024 23:18
H Remedy έκανε νέα δήλωση για το μέλλον του Alan Wake franchise

Το Alan Wake 2 θα μπορούσε να περιγραφεί και ως την "Οδύσσεια" της Remedy Entertainment καθώς χρειάστηκαν 13 ολόκληρα χρόνια για το πολυπόθητο sequel του πρωτότυπου τίτλου, που ωστόσο λατρεύτηκε από τους κριτικούς και έλαβε δεκάδες βραβεία. 

Εκτός από τις μέχρι στιγμής πωλήσεις του Alan Wake II, η φινλανδική εταιρία προχώρησε και σε μια σημαντική δήλωση για το μέλλον του Alan Wake franchise. Δια στόματος του CEO της Remedy, Tero Virtala, μάθαμε ότι το Alan Wake franchise θα παίξει βασικό ρόλο στο μέλλον της Remedy, εκφράζοντας ότι θα αναπτύξει και θα μεγαλώσει το franchise, πρακτικά αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για μια ακόμη συνέχεια όπως ένα Alan Wake 3 ή ένα spinoff παιχνίδι.

Μαζί με το Alan Wake, έναν εξίσου σημαντικό ρόλο θα παίξει και το Control που συνυπάρχει με το άλλο χάρις το σύμπαν παιχνιδιών της Remedy. "Πλέον έχουμε δύο εδραιωμένα franchises: το Control και το Alan Wake, τα οποία διασυνδέονται με το Remedy Connected Universe. Η ανάπτυξη και η επέκταση αυτών των δύο θα αποτελέσουν το κλειδί για το μέλλον μας", είπε χαρακτηριστικά. 

Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσουν δύο επί πληρωμή story expansions του Alan Wake και συγκεκριμένα τα Night Springs (άνοιξη 2024) και "The Lakehouse" (TBA). 

Παράλληλα γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι ετοιμάζει το Control 2 με την κωδική ονομασία "Heron", αλλά και το "Condor" ένα spinoff παιχνίδι του Control.