H Remedy απάντησε στα δημοσιεύματα για την αγωγή της Take-Two για το λογότυπό της

Προκλήθηκε αναστάτωση μιας και οι δύο εταιρίες συνεργάζονται για τα remakes των Max Payne
18 Ιανουαρίου 2024 21:46
H Remedy απάντησε στα δημοσιεύματα για την αγωγή της Take-Two για το λογότυπό της

Αναστάτωση προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα με την είδηση ότι η Take-Two, μητρική εταιρία της Rockstar Games, κατέθεσε αγωγή εναντίον της Remedy Entertainment για ένα θέμα που προκλήθηκε με το νέο της λογότυπο, το οποίο η Take-Two ισχυριζόταν ότι παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα για το δικό της εμπορικό σήμα. Το όλο θέμα πήρε κιόλας διαστάσεις μιας και οι δύο εταιρίες συνεργάζονται ενεργά για τα remakes των Max Pyne 1+2. 

Τελικά η Remedy βγήκε δημόσια και ξεκαθάρισε την κατάσταση αλλά και όλη τη σύγχυση που προκλήθηκε μέσω επίσημης δήλωσής της. Επί της ουσίας η φινλανδική developer ανέφερε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν από πέρυσι, καθώς εκπρόσωποι των δύο εταιρίων συναντήθηκαν για αυτόν τον λόγο. 

Συγκεκριμένα σε δήλωση εκπροσώπου της στο Eurogamer ανέφερε ότι: "Δεν υπάρχει τίποτα να δείτε εδώ - αυτή ήταν μια συζήτηση μεταξύ των ομάδων μας που επιλύθηκε ολοκληρωτικά και σε φιλικό κλίμα στα τέλη του περασμένου έτους. Δυστυχώς, χρειάστηκε λίγο περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί απ' ό,τι ελπίζαμε λόγω ορισμένων εορταστικών διακοπών. Η νομική καταγγελία ήταν απλώς μια προκαταρκτική τυπική διαδικασία, καθώς και η Remedy και η Take-Two συνεχίζουν να εργάζονται μαζί σε συνεργασία".