Το GTA 6 θα έχει αποκλειστική τεχνολογία για απίστευτα «ρεαλιστικά και δυναμικά» animations

Όπως ανακαλύφθηκε από πατέντα που κατοχύρωσε η Rockstar
30 Οκτωβρίου 2023 13:53
Το GTA 6 θα έχει αποκλειστική τεχνολογία για απίστευτα «ρεαλιστικά και δυναμικά» animations

Πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει για μια φήμη σχετικά με τις τεχνολογίες που ετοιμάζει η Rockstar Games για το άκρως αναμενόμενο GTA 6, το οποίο ακούγεται για παράδειγμα πως θα έχει επαναστατικά physics, τρομερά ρεαλιστικά τρακαρίσματα αυτοκινήτων και τεράστιες αναβαθμίσεις στην απεικόνιση του νερού. Η λατρεμένη ομάδα ανάπτυξης φαίνεται πως όντως έχει επενδύσει τεράστια ποσά για την τεχνολογία του επόμενου τίτλου της, αφού τώρα στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικά ακόμη πιο αξιόπιστα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, η Take-Two, η μητρική εταιρία πίσω από τη Rockstar και τη διάσημη σειρά Grand Theft Auto, κατοχύρωσε πρόσφατα πατέντα για μια πρωτοποριακή τεχνολογία κίνησης που θα μπορεί να προβάλει  "εξαιρετικά δυναμικά και ρεαλιστικά animations" για τους χαρακτήρες του GTA. Αυτή η αποκλειστική τεχνολογία που πατενταρίστηκε και ανήκει στη Rockstar, ανακαλύφθηκε από τον χρήστη του Reddit u/Tobbelobben30, ο οποίος την εντόπισε χάρη στον Tobias Kleanthous, έναν πρώην υπάλληλο της Rockstar Games που ειδικευόταν στην AI, στο gameplay και στα animation από το 2014 έως τα τέλη του 2021.

Ο Kleanthous αναφέρεται ως ο κύριος εφευρέτης στην πατέντα, η οποία έχει τίτλο "System and Method for Virtual Character Locomotion". Εξετάζοντας την πατέντα που δεν είναι πλέον δημόσια διαθέσιμη, ο u/Tobbelobben30 συμπέρανε ότι αυτή περιγράφει λεπτομερώς ένα εξελιγμένο σύστημα που λειτουργεί ως εξής: Περιλαμβάνει μια βιβλιοθήκη βασικών animations που μπορούν να συνδυάζονται μεταξύ τους με διάφορους τρόπους. Αυτοί οι συνδυασμοί των βασικών κινήσεων συνθέτουν νέες, πιο σύνθετες, επιτρέποντας στους χαρακτήρες να μην κινούνται μόνο με ορισμένους προκαθορισμένους τρόπους, αλλά εντελώς ρεαλιστικά και δυναμικά.

Αυτή η πρωτοποριακή προσέγγιση σημαίνει ότι οι χαρακτήρες του GTA 6 θα μπορούν να προσαρμόζουν απρόσκοπτα τις κινήσεις τους σε διαφορετικά σενάρια. Για παράδειγμα, το περπάτημά τους θα αλλάζει όταν βρίσκονται στη βροχή, όταν είναι εξαντλημένοι ή οι τραυματισμένοι. Αντί να χρειάζεται οι προγραμματιστές να δημιουργούν ξεχωριστά animations για κάθε πιθανότητα, η τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιεί τις βασικές  κινήσεις που γνωρίζει για να συναρμολογεί φυσικά animations για όλες τις ενέργειες του χαρακτήρα.

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε τη σχετική ανάρτηση στο Reddit πατώντας εδώ.