ΦΗΜΗ: Το GTA 6 θα έχει επαναστατικά physics και ρεαλιστικά τρακαρίσματα

Νέες πληροφορίες για τον άκρως αναμενόμενο τίτλο
12 Οκτωβρίου 2023 12:48
ΦΗΜΗ: Το GTA 6 θα έχει επαναστατικά physics και ρεαλιστικά τρακαρίσματα

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του Grand Theft Auto V και πέντε από το Red Dead Redemption 2, με την Rockstar Games να εργάζεται πυρετωδώς στο άκρως αναμενόμενο GTA 6. Όπως φαίνεται, όλη αυτή αναμονή θα αξίζει και με το παραπάνω, αφού σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ που κάνει το γύρο του διαδικτύου, μπορούμε να περιμένουμε μερικές πολύ εντυπωσιακές αναβαθμίσεις στον open-world τίτλο.

Συγκεκριμένα, το μέσο Rockstar Mag που ειδικεύεται στα παιχνίδια της εταιρίας κατάφερε να αποκτήσει -όπως ισχυρίζεται- μερικές πληροφορίες για τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις που ετοιμάζουν οι προγραμματιστές στην RAGE Engine. Περνώντας σε λεπτομέρειες, το ρεπορτάζ τονίζει πως η μηχανή γραφικών της Rockstar θα λάβει μια από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις στην ιστορία της, με το άλμα να είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι είδαμε από το GTA 5 στο Red Dead Redemption 2.

Τεράστια έμφαση έχει δοθεί στα physics, με την Rockstar να κάνει για παράδειγμα πολύ μεγάλες βελτιώσεις στην οδήγηση και τα οχήματα. Πλέον τα μοντέλα των αυτοκινήτων θα αποτελούνται από πολλά περισσότερα πολύγωνα και έτσι τα τρακαρίσματα θα γίνουν πολύ πιο ρεαλιστικά, αφού θα τα οχήματα θα μπορούν να παραμορφωθούν πιο λεπτομερώς.

Η Rockstar επισημαίνεται πως έχει κάνει τεράστιες αναβαθμίσεις και στα physics του νερού. Ειδικότερα, αντί να χρησιμοποιείται ένα mesh σύστημα για το rendering, όπως στο GTA 5, έχει αναπτύξει ένα επαναστατικό -για τα δεδομένα της βιομηχανίας- σύστημα που κάνει εξομοίωση του νερού σε πραγματικό χρόνο. Πρόκειται για τεχνολογία που βλέπαμε σε ταινίες, την οποία η Rockstar κατάφερε να τρέξει σε πραγματικό χρόνο. Μέσα από το βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το επίπεδο που έχει πιάσει θεωρητικά η Rockstar, αν οι πληροφορίες του Rockstar Mag ευσταθούν.

Το μέσο εικάζει πως αυτό σημαίνει πως το υδάτινο στοιχείο θα είναι έντονο στο GTA 6, με πολλές αποστολές και δραστηριότητες στη θάλασσα. Φυσικά, αν αναλογιστούμε πως θα επισκεφτούμε ξανά την Vice City, η έμφαση αυτή ακούγεται πολύ λογική.

Συνεχίζοντας, πέρα από το επαναστατικό σύστημα των physics του νερού, η Rockstar επισημαίνεται πως έχει κάνει άλματα και σε άλλες πτυχές των γραφικών, όπως το ήδη εντυπωσιακό σύστημα φωτισμού της, στα PBR (Physics-Based Rendering) textures/materials και στα volumetric σύννεφα στον ουρανό.

Τέλος, μιλώντας για σύννεφα, το ρεπορτάζ τονίζει πως το GTA 6 θα έχει ένα σύστημα πραγματικού καιρού και μετεωρολογίας και όχι απλά στιγμές που βρέχει. Αυτό το εντυπωσιακό σύστημα θα επηρεάζει το περιβάλλον και το gameplay. Το μέσο αναφέρει χαρακτηριστικά:

Οι άνεμοι θα χτυπούν τη βλάστηση και θα δημιουργούν κύματα που θα διαταράσσουν την ηρεμία και την ησυχία των ανθρώπων στην παραλία. Η βροχή και ο άνεμος θα επηρεάζουν και τον χειρισμό των αυτοκινήτων ενώ ταξιδεύετε με υψηλές ταχύτητες. Οι ανατολές και τα ηλιοβασιλέματα θα είναι πιο ρεαλιστικά από ποτέ και οι νύχτες θα είναι πιο συνταρακτικές...

Φυσικά, μιας και ακόμη η Rockstar Games δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη επιβεβαίωση, σας προτείνουμε να λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη.