Περιμένετε το Steam Deck 2; Η Valve έχει κακά μαντάτα

Επίσημη δήλωση από στέλεχος της Valve αποκαλύπτει πως δεν έρχεται σύντομα
22 Σεπτεμβρίου 2023 14:06
Περιμένετε το Steam Deck 2; Η Valve έχει κακά μαντάτα

Η Valve έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ετοιμάσει κάποια στιγμή τον διάδοχο του Steam Deck, μόνο που καλό είναι να μην το περιμένατε στα κοντά όσοι ενδιαφέρεστε. 

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Valve διαμήνυσε ξανά ότι το Steam Deck 2 θα αργήσει πολύ και έδωσε ένα περίπου χρονοδιάγραμμα για το πότε θα καταφθάσει. Συγκεκριμένα, ο Pierre-Loup Griffais της Valve, μίλησε στο CNBC και το The Verge για το θέμα της κυκλοφορίας του Steam Deck και αποκάλυψε έμμεσα ότι δε θα το δούμε τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια

Αυτό το διάστημα είναι αναγκαίο για να διαπιστώσει η Valve ότι θα γίνει ένα σημαντικό άλμα στην απόδοση του hardware χωρίς να υπάρχει σοβαρό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής του Steam Deck 2. Η δήλωση που έκανε χαρακτηριστικά μέσω mail είναι η εξής:

"Είναι σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι το Deck προσφέρει έναν σταθερό στόχο απόδοσης για τους προγραμματιστές και ότι το μήνυμα προς τους πελάτες είναι απλό, καθώς κάθε Deck μπορεί να παίξει τα ίδια παιχνίδια. Ως εκ τούτου, η αλλαγή του επιπέδου επιδόσεων δεν είναι κάτι που παίρνουμε ελαφρά τη καρδία και θέλουμε να το κάνουμε μόνο όταν υπάρχει αρκετά σημαντική βελτίωση. Επίσης, δεν θέλουμε οι υψηλότερες επιδόσεις να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αποδοτικότητα της ενέργειας και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Δεν προβλέπω ότι ένα τέτοιο άλμα θα είναι εφικτό μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αλλά εξακολουθούμε να παρακολουθούμε στενά τις καινοτομίες στις αρχιτεκτονικές και τις διαδικασίες κατασκευής για να δούμε πού θα πάνε τα πράγματα εκεί."

Εν ολίγοις, αυτό που λέει το στέλεχος της Valve είναι πως το Steam Deck 2 θα το δούμε να κυκλοφορήσει στην καλύτερη περίπτωση το 2025, αλλιώς μετά το 2026, ούτως ώστε να δικαιολογήσει πλήρως την κυκλοφορία μιας νέας ισχυρής έκδοσής του. 

Πάντως τελευταία υπήρξε μια παράξενη καταχώρηση από τη Valve που παρέπεμπε σε μια νέα φορητή κονσόλα που εικάζεται ότι είναι είτε μια φρεσκαρισμένη έκδοση του Steam Deck ή το Steam Deck 2.