Valve: Το Steam Deck 2 είναι αρκετά χρόνια μακριά μας

Μηχανικός της εταιρίας αποκαλύπτει…
10 Νοεμβρίου 2023 17:16
Valve: Το Steam Deck 2 είναι αρκετά χρόνια μακριά μας

Πριν από λίγες ώρες, η Valve ανακοίνωσε την νέα και βελτιωμένη έκδοση του Steam Deck, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στον Νοέμβριο με καλύτερη οθόνη, HDR, 90Hz στο ρυθμό ανανέωσης, βελτιωμένη μπαταρία και άλλες βελτιώσεις. Ωστόσο, δεν πρόκειται μία μεγάλη αναβάθμιση που θα περίμενε κάποιος, καθώς αυτή φαίνεται ότι είναι πολύ μακριά από την κυκλοφορία της.

Αυτά δήλωσε ένας τεχνικός της Valve στο Eurogamer, ο οποίος επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά, ότι το Steam Deck 2.0 θα αργήσει. Πιο συγκεκριμένα, ο Yazan Aldehayyat μίλησε για το Steam Deck OLED, αλλά και για την επόμενη γενιά που θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Προφανώς και θα θέλαμε ακόμη καλύτερες επιδόσεις στην ίδια δυναμική, αλλά αυτή η τεχνολογία δεν υπάρχει ακόμα. Αυτό νομίζω θα το δούμε στο Steam Deck 2.0. Στο πρώτο Steam Deck αισθανθήκαμε ότι υπήρχε αρκετή απόδοση στην GPU για μία φορητή κονσόλα που θα επιτρέπει στους παίκτες να παίζουν τα παιχνίδια του Steam.

Στη συνέχεια, ο Pierre-Loup Griffais της Valve μίλησε στο The Verge λέγοντας ότι το Steam Deck 2 θα αργήσει να έρθει.

Είναι σημαντικό για εμάς, το Deck να προσφέρει έναν σταθερό στόχο απόδοσης για τους προγραμματιστές και το μήνυμά μας στους πελάτες μας είναι απλό, όπου βρίσκεται ένα Deck να παίζει τα ίδια παιχνίδια. Έτσι, η αλλαγή στο επίπεδο της απόδοσης είναι σημαντική και θέλουμε να την κάνουμε μόνο όταν υπάρχει μια αρκετά σημαντική αύξηση στην τεχνολογία.

Επίσης δε θέλουμε οι επιδόσεις να έχουν ένα σημαντικό κόστος στο power efficiency και στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Δεν νομίζω ότι ένα τέτοιο άλμα θα είναι δυνατό στα επόμενα δύο χρόνια, αλλά εξακολουθούμε να παρακολουθούμε στενά τις καινοτομίες στις αρχιτεκτονικές και στις διαδικασίες κατασκευής για να δούμε που πηγαίνουν τα πράγματα.

Το Steam Deck OLED θα κυκλοφορήσει στις 16 Νοεμβρίου.