Η Valve έχει πλάνα για το “next-gen” Steam Deck

Που θα έχει και streaming λειτουργίες
06 Σεπτεμβρίου 2022 10:52
Η Valve έχει πλάνα για το “next-gen” Steam Deck

Το Steam Deck κυκλοφόρησε από την Valve τον περασμένο Φεβρουάριο και γνώρισε αρκετά μεγάλη επιτυχία. Όπως λέει τώρα η Valve, οι παίκτες θα πρέπει να περιμένουν ακόμη περισσότερα από αυτή την πλατφόρμα στο μέλλον και κάνει “tease” για το next-gen Steam Deck.

Όπως αναφέρει το VGC, το εβδομαδιαίο περιοδικό Famitsu φιλοξένησε κάποιους developers της Valve, οι οποίοι μίλησαν για το Steam Deck. Έτσι, όταν ερωτήθηκαν για τα σχέδια της εταιρίας, αν δηλαδή θα συνεχίσει η υποστήριξη της κονσόλας και στο μέλλον, ο designer Greg Coomer, έδωσε στο φως κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Εκτός και αν αλλάξει κάτι σημαντικό, θα υπάρξει και η επόμενη γενιά από Steam Deck στο μέλλον. Η θεματολογία, το μέγεθος και το σχήμα θα αλλάξουν, ενώ μπορεί να γίνει και συσκευή και για streaming. Η ανάπτυξη του Steam Deck θα συνεχιστεί.

Ένας λόγος είναι ότι αποτελεί την επέκταση της βασικής μας πλατφόρμας, το Steam. Το Steam Deck είναι ένας  υπολογιστής με άλλη μορφή, αλλά το Steam έχει πολλές άλλες χρήσεις εκτός από αυτή τη φορητή συσκευή και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ικανοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους πελάτες μας.

Τώρα, όσον αφορά τις βελτιώσεις που θα ήθελε να κάνει η Valve στο επόμενο Steam Deck, είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς και το συνολικό optimization.

Έχουμε κάνει ήδη αρκετές βελτιώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από όταν κυκλοφόρησε η κονσόλα μέχρι τώρα. Βελτιστοποιούμε συνεχώς και το λειτουργικό σύστημα για να μειώσουμε την κατανάλωση της μπαταρίας όταν παίζει κάποιος όχι και τόσο απαιτητικά παιχνίδια.

Τέλος, όπως μεταφέρει το Polygon, το οποίο μίλησε με την Valve, ναι, θα υπάρξει κανονικά ένα next-gen Steam Deck, αλλά παρόλο που θα δούμε (κατά πάσα πιθανότητα) να έχει και streaming λειτουργίες, προς το παρόν δεν εστιάζει εκεί. Η Valve είπε επίσης ότι δεν μπορεί να πει τίποτα περισσότερο για το επόμενης γενιάς Steam Deck, όπως παραδείγματος χάρη τις τεχνικές προδιαγραφές του.