Ετοιμάζει η Valve νέα κονσόλα;

Ανακαλύφθηκαν νέα στοιχεία
08 Σεπτεμβρίου 2023 23:38
Ετοιμάζει η Valve νέα κονσόλα;

Μετά την τεράστια επιτυχία του Steam Deck, το οποίο βοήθησε στην καθιέρωση μια νέας κατηγορίας προϊόντων στην αγορά, η Valve φαίνεται πως εργάζεται ξανά σε νέο hardware.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μια καταχώρηση από την National Radio Research Agency της Νότιας Κορέας αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρίας πριν την ώρα τους. Ειδικότερα, η Valve ζήτησε την απαραίτητη έγκριση που χρειάζονται όλες οι εμπορικές συσκευές με Wi-Fi από την αρμόδια υπηρεσία της χώρας, για ένα προϊόν με κωδικό “RC-V1V-1030”. Η καταχώρηση το περιγράφει ως μια “χαμηλής κατανάλωσης ασύρματη συσκευή” με 5GHz Wi-Fi. Προφανώς από αυτή την έκφραση δε μπορούμε να συμπεράνουμε και πολλά, αλλά υπάρχει κάτι ενδιαφέρον στον κωδικό του προϊόντος.

Το premium VR headset της εταιρίας, το Valve Index, είχε αντίστοιχο κωδικό, με κατάληξη 1007. Παρόμοιο κωδικό είχε και το Steam Deck, με κατάληξη 1010. Αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα έχουμε να κάνουμε με κάποια νέα συσκευή από τη Valve. Το αν αυτή είναι κονσόλα, headset ή κάτι εντελώς διαφορετικό παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές τηλεπικοινωνιών συνήθως δεν απαιτούν πιστοποίηση για πρωτότυπα, αλλά αντιθέτως μόνο για συσκευές που πρόκειται να εισαχθούν ή να πουληθούν έστω και σε μικρές ποσότητες στην εκάστοτε χώρα.

Ενδιαφέρον είναι πως πρόσφατα στην έκδοση 6.6 του Linux βρέθηκαν αλλαγές που αφορούν τον ‘Van Gogh’ APU του Steam Deck, όπως η νέα κωδική ονομασία ‘Galileo’. Αυτό έχει γεννήσει πολλές εικασίες σχετικά με τα σχέδια της Valve, με πολλούς να πιστεύουν πως μάλλον ετοιμάζει κάποια ανανεωμένη έκδοση του Steam Deck με εσωτερικές αλλαγές ή ίσως και ένα εντελώς νέο, ισχυρότερο Steam Deck 2.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι ισχύει εν τέλει, πάντως η Valve είναι βέβαιο πως κάτι ετοιμάζει…