Helldivers 2: Τεράστια κατακραυγή με πάνω από 85 χιλιάδες αρνητικά reviews σε λίγες ώρες

Η κοινότητα αντιδρά
04 Μαΐου 2024 10:40
Helldivers 2: Τεράστια κατακραυγή με πάνω από 85 χιλιάδες αρνητικά reviews σε λίγες ώρες

Το Helldivers 2 είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια του 2024 και γενικότερα η πιο επιτυχημένη κυκλοφορία του PlayStation στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι σήμερα. Η κοινότητα είχε λατρέψει το παιχνίδι, αγκαλιάζοντάς το όσο λίγα άλλα, με αμέτρητα memes στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χιλιάδες παίκτες να επιστρέφουν καθημερινά.

Ωστόσο, μια πρόσφατη απόφαση του PlayStation ήρθε να προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην παθιασμένη κοινότητα, η οποία ξεκίνησε αμέσως το review bombing στο Steam και τα παράπονα στα forums και στα social media.

Συγκεκριμένα, οι PC gamers βομβάρδισαν το παιχνίδι με πάνω από 85 χιλιάδες αρνητικά reviews σε λιγότερο από δύο ημέρες. Μόνο την Παρασκευή 3 Μαΐου το Steam πλημμύρισε με 62,477 αρνητικά reviews, ενώ ήδη, σήμερα, Σάββατο 4 Μαΐου έχουν γίνει άλλα 22,382 αρνητικά reviews μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτή η είδηση. Κάπως έτσι, η συνολική βαθμολογία του τίτλου έχει πέσει πλέον σε ‘Mixed’, ενώ τα πρόσφατα reviews στο Steam είναι ‘Mostly Negative’

Το τεράστιο κύμα των αρνητικών reviews τις τελευταίες ώρες:

Ένα μικρό δείγμα από τα πρόσφατα reviews των παικτών:

Ποια ήταν όμως η απόφαση της Sony που προκάλεσε όλον αυτό το χαμό;

Το Helldivers 2 θα κάνει υποχρεωτική τη χρήση PlayStation Network λογαριασμού για να μπορεί κάποιος να παίξει το παιχνίδι. Ειδικότερα, από τις 6 Μαΐου όλοι οι νέοι παίκτες θα χρειάζεται να κάνουν link τα PSN και Steam accounts τους για να μπορούν να αρχίσουν το παιχνίδι, ενώ οι ήδη υπάρχοντες παίκτες θα έχουν διορία μέχρι και της 4 Ιουνίου.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

Λόγω τεχνικών προβλημάτων κατά την κυκλοφορία του HELLDIVERS 2, επιτρέψαμε να είναι προσωρινά προαιρετικές οι απαιτήσεις σύνδεσης των λογαριασμών Steam με έναν λογαριασμό PlayStation Network. Αυτή η περίοδος χάριτος θα λήξει τώρα.

Η σύνδεση λογαριασμών παίζει κρίσιμο ρόλο στην προστασία των παικτών μας και στη διατήρηση των αξιών της ασφάλειας και της προστασίας που παρέχονται στα παιχνίδια του PlayStation και των PlayStation Studios. Αυτός είναι ο κύριος τρόπος προστασίας των παικτών από το griefing και την κατάχρηση, επιτρέποντας το banning των παικτών που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Επιτρέπει επίσης στους παίκτες που έχουν αποκλειστεί να ασκήσουν έφεση.

Ως εκ τούτου, από τις 6 Μαΐου, όλοι οι νέοι παίκτες του HELLDIVERS 2 στο Steam θα πρέπει να συνδέσουν το λογαριασμό τους στο Steam με ένα λογαριασμό στο PlayStation Network. Οι υπάρχοντες παίκτες στο Steam θα αρχίσουν να βλέπουν την απαίτηση υποχρεωτική σύνδεση από τις 30 Μαΐου και θα πρέπει να έχουν συνδέσει έναν λογαριασμό Steam και PlayStation Network μέχρι τις 4 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την τεράστια κατακραυγή, μέλη της ομάδας ανάπτυξης Arrowhead Game Studios ξεκαθάρισαν πως η απόφαση αυτή ήταν της Sony, με τον CEO του στούντιο να καλεί από τους παίκτες να εκφράσουν τα παράπονά τους απευθείας σε αυτή. Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα ζήτησε και συγνώμη από την κοινότητα, τονίζοντας πως έχει δίκιο που είναι εκνευρισμένη και πως στόχος της ομάδας είναι απλά να φτιάχνει καλά παιχνίδια.