Helldivers 2: Φουντώνει η κατακραυγή – Η Sony σταμάτησε να το πουλά σε 100+ χώρες

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός με αρνητικά reviews
05 Μαΐου 2024 19:10
Helldivers 2: Φουντώνει η κατακραυγή – Η Sony σταμάτησε να το πουλά σε 100+ χώρες

Όπως σας ενημερώσαμε, η κοινότητα του Helldivers 2 έχει εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκειά της τις τελευταίες ώρες, βομβαρδίζοντας με αρνητικά reviews την PC έκδοση του τίτλου και κατακλύζοντας τα forums και τα social media με παράπονα και αντιδράσεις.

Ο λόγος είναι ότι το Helldivers 2 θα κάνει υποχρεωτική τη χρήση PlayStation Network λογαριασμού για να μπορεί κάποιος να παίξει το παιχνίδι. Ειδικότερα, από τις 6 Μαΐου όλοι οι νέοι παίκτες θα χρειάζεται να κάνουν link τα PSN και Steam accounts τους για να μπορούν να αρχίσουν το παιχνίδι, ενώ οι ήδη υπάρχοντες παίκτες θα έχουν διορία μέχρι και της 4 Ιουνίου.

Παρά τις τεράστιες αντιδράσεις, η Sony φαίνεται να εμμένει στην απόφαση της και έτσι μόλις αφαίρεσε το παιχνίδι από 177 χώρες. Κα επίσημα το Helldivers 2 δεν είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά και θα σταματήσει να λειτουργεί σε χώρες όπως η Αλβανία, η Αίγυπτος και οι περισσότερες χώρες της Αφρικής, η Σερβία, το Πακιστάν και πολλές χώρες της Ασίας. Σε αυτές τις χώρες δεν υποστηρίζεται το PSN και γι’ αυτό και αποσύρθηκε ο τίτλος.

Αυτή ήταν μια από τις βασικότερες ανησυχίες πολλών παικτών, που ρωτούσαν στα social media τι θα συμβεί τελικά με αυτούς, αφού το PlayStation Network δεν υποστήριζε τις χώρες τους. Αναμενόμενα, αρκετοί έχουν αρχίσει να ζητάνε πίσω τα χρήματα τους, με αναφορές στα social media πως το Steam χειρίζεται το Helldivers 2 ως ειδική περίπτωση και έτσι επιτρέπει τα refunds ακόμη και αν κάποιος έχει παίξει πολύ περισσότερο από δύο ώρες.

Εν τω μεταξύ, τα αρνητικά reviews στο Steam είναι πλέον περισσότερα από 215 χιλιάδες, με τον CEO της ομάδας ανάπτυξης Arrowhead Game Studios να τονίζει πως οι φωνές του κόσμου έχουν ακουστεί.

Συγκεκριμένα, μέσα από τον προσωπικό του λογαργιασμό στο X, ανέφερε:

Συζητάμε λύσεις με το PlayStation, ειδικά για τις χώρες που δεν διαθέτουν PSN. Η φωνή σας έχει ακουστεί και κάνω ό,τι μπορώ για να μιλήσω για την κοινότητα - αλλά δεν έχω τον τελικό λόγο.

Το PlayStation δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια δημόσια τοποθέτηση σχετικά με το όλο θέμα, αλλά αν αυτό αλλάξει, θα σας ενημερώσουμε φυσικά με νέα είδηση.