Αυτά ήταν τα κορυφαία παιχνίδια του Φεβρουαρίου στην Ευρώπη

Με τις περισσότερες πωλήσεις
19 Μαρτίου 2024 16:36
Αυτά ήταν τα κορυφαία παιχνίδια του Φεβρουαρίου στην Ευρώπη

Ο Φεβρουάριος ήταν ένας πολύ καλός μήνας για τις πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας GSD που έφερε στην επιφάνεια το μέσο gamesindustry.biz. Η GSD καταγράφει όλα τα παιχνίδια που πωλούνται μέσω της φυσικής λιανικής στις περισσότερες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς και τις ψηφιακές πωλήσεις από τους περισσότερους μεγάλους εκδότες σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Συγκεκριμένα, 16.74 εκατομμύρια αντίτυπα πουλήθηκαν στην εν λόγω αγορά μέσα στον περασμένο μήνα, νούμερο που αντιπροσωπεύει αύξηση 21.2% σε σχέση με πέρυσι. Το αξιοσημείωτο είναι πως μέσα στον Φεβρουάριο του 2023 είχε κυκλοφορήσει το Hogwarts Legacy που ήταν και ο κορυφαίος πωλήσεις σε τίτλος του έτους γενικότερα. Φέτος, κανείς εύκολα θα περίμενε μείωση, χωρίς κάποια αντίστοιχου βεληνεκούς κυκλοφορία, αλλά κι όμως η αγορά κατέγραψε άνοδο.

Η μεγάλη κυκλοφορία του Φεβρουαρίου ήταν το Helldivers 2 που κατέκτησε την κορυφή καταφέρνοντας κάτι ασυνήθιστο. Την δεύτερη εβδομάδα και την τρίτη του εβδομάδα κατέγραψε αυξήσεις των πωλήσεων κατά 70% και 3% αντίστοιχα, χάρη στο world of mouth. Συνήθως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και τα περισσότερα παιχνίδια σημειώνουν πτώση μετά την launch εβδομάδα τους.

Φυσικά, το EA Sports FC 24 εξακολουθεί να τα πηγαίνει περίφημα στην Ευρώπη, ενώ τρίτο ήρθε το Final Fantasy VII: Rebirth. Το δεύτερο κεφάλαιο της remake τριλογίας του Final Fantasy VII δεν κατάφερε να αγγίξει τις πωλήσεις του πρώτου παιχνιδιού, με αυτές της launch εβδομάδας να είναι μειωμένες κατά 23% σε σχέση με τον προκάτοχό του. Από την άλλη, σε σύγκριση με την περσινή κυκλοφορία του Final Fantasy XVI, οι πωλήσεις του νέου Final Fantasy είναι μεγαλύτερες κατά 4%.

Συνεχίζοντας, δύο από τις πολυδιαφημισμένες AAA κυκλοφορίες του μήνα απογοήτευσαν. Ξεκινώντας με το Suicide Squad: Kill The Justice League, ο τίτλος της Warner Bros. πούλησε 33% λιγότερο από το Gotham Knights του 2022 και 61% λιγότερο από το Marvel's Guardians of the Galaxy του 2021. Μάλιστα, η ίδια η Warner Bros. δήλωσε δημοσίως πως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Ομοίως, και το Skull and Bones απογοήτευσε, κάνοντας το ντεμπούτο του στην ένατη θέση του μηνιαίου chart.

Τα 10 παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις τον Φεβρουάριο του 2024 στην Ευρώπη:

1. Helldivers 2 (Sony)

2. EA Sports FC 24 (EA)

3. Final Fantasy VII Rebirth (Square Enix)

4. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)

5. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Activision Blizzard)

6. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)

7. Hogwarts Legacy (Warner Bros)

8. It Takes Two (EA)

9. Skull and Bones (Ubisoft)

10. Need for Speed: Heat (EA)