Το Helldivers 2 πραγματικά σάρωσε σε πωλήσεις! Απογοήτευσαν Suicide Squad και Skull and Bones

Αναλυτικά στατιστικά για τον Φεβρουάριο
08 Μαρτίου 2024 23:20
Το Helldivers 2 πραγματικά σάρωσε σε πωλήσεις! Απογοήτευσαν Suicide Squad και Skull and Bones

Το GSD έφερε μόλις στα φώτα της δημοσιότητας αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για την πορεία της gaming αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία αυτά, το Helldivers 2 ήταν με διαφορά το Νο.1 παιχνίδι του μήνα, καταφέρνοντας εξαιρετικές πωλήσεις και ένα σπάνιο επίτευγμα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σε αντίθεση με τις περισσότερες κυκλοφορίες, οι πωλήσεις του Helldivers 2 δεν μειώθηκαν από εβδομάδα σε εβδομάδα, αλλά αυξήθηκαν! Συγκεκριμένα, την δεύτερη εβδομάδα του τίτλου στα ράφια των καταστημάτων, οι πωλήσεις του κατέγραψαν άνοδο σχεδόν 115% και την τρίτη εβδομάδα σημειώθηκε νέα αύξηση της τάξεως του 21% σε σχέση με τη δεύτερη. Μάλιστα, το παιχνίδι ήταν άκρως επιτυχημένο τόσο στο PC όσο και στο PlayStation. Το 57% των πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αφορούσαν την PS5 έκδοση, με το υπόλοιπο 43% να προέρχεται από την PC έκδοση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το GSD λαμβάνει υπόψη τόσο τις ψηφιακές όσο και τις retail πωλήσεις, ωστόσο από τη λίστα απουσιάζει το Palworld, μιας και η ομάδα ανάπτυξης του άκρως επιτυχημένου παιχνιδιού δεν συνεργάζεται ακόμη με τον φορέα.

Συνεχίζοντας, δύο από τις πολυδιαφημισμένες AAA κυκλοφορίες του μήνα απογοήτευσαν. Ξεκινώντας με το Suicide Squad: Kill The Justice League, ο τίτλος της Warner Bros. πούλησε 20% λιγότερο στις τέσσερις πρώτες εβδομάδες του και από το Gotham Knights του 2022 και από το Marvel's Guardians of the Galaxy του 2021. Μάλιστα, η ίδια η Warner Bros. δήλωσε δημοσίως πως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Ομοίως, και το Skull and Bones απογοήτευσε, κάνοντας το ντεμπούτο του στην όγδοή θέση του μηνιαίου chart. Στις δύο πρώτες του εβδομάδες στην αγορά πούλησε 75% λιγότερα αντίτυπα απ’ ότι είχε καταφέρει το Sea of Thieves τον Μάρτιο του 2018.

Τα 10 παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις τον Φεβρουάριο του 2024 στο Ηνωμένο Βασίλειο:

  1. Helldivers 2 (Sony)
  2. EA Sports FC 24 (EA)
  3. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Activision Blizzard)
  4. Suicide Squad: Kill The Justice League (Warner Bros)
  5. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  6. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
  7. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
  8. Skull and Bones (Ubisoft)
  9. The Last of Us Part 2: Remastered (Sony)
  10. Persona 3 Reload (Sega)