Και το Death Stranding θα “τρέχει“ κανονικά στο iPhone 15 Pro

Έρχεται νέα εποχή στο mobile gaming με τα επερχόμενα κινητά της Apple
13 Σεπτεμβρίου 2023 11:06
Και το Death Stranding θα “τρέχει“ κανονικά στο iPhone 15 Pro

Τα iPhone 15 Pro και Pro Max αναμένεται να φέρουν μια νέα εποχή στο mobile gaming, φέρνοντάς το ακόμη πιο κοντά στις δυνατότητες των μεγάλων παιχνιδομηχανών, μιας και πλέον θα μπορεί να σηκώνει κανονικά παιχνίδια που βλέπουμε στο PlayStation 5 για παράδειγμα, όπως το Assassin's Creed Mirage και το Resident Evil 4 Remake

Ωστόσο, στο εισαγωγικό βίντεο της Apple για τα επερχόμενο Pro μοντέλα, ένα ακόμη πολύ μεγάλο παιχνίδι θα έρθει στην πλατφόρμα του iOS. Ο λόγος για το Death Stranding του Hideo Kojima. 

Πράγματι, το iPhone 15 Pro/ Pro Max θα υποδεχθεί το Death Stranding Director's Cut μέχρι το τέλος του 2023, όπως ανακοίνωσε η Kojima Productions, μέσα από το X (πρώην Twitter). 

Το παραπάνω επίτευγμα το κατάφερε η Apple χάρη στη νέα GPU των iPhone 15 Pro, που έρχεται με νέα shader αρχιτεκτονική την οποία ενσωματώνει στο A17 Pro chip, το οποίο έχουν επιμεληθεί οι μηχανικοί της εταιρίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κολοσσού, πρόκειται για το μεγαλύτερο redesign στην ιστορία των Apple GPUs. Η νέα αυτή GPU διαθέτει συνολικά έξι πυρήνες, με την μέγιστη απόδοση να είναι έως και 20% υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι.

Παράλληλα, υποστηρίζονται και νέα rendering χαρακτηριστικά για ακόμη καλύτερες επιδόσεις, όπως το mesh shading, αλλά και για πολύ καλύτερα γραφικά, όπως το ray tracing. Η Apple ετοίμασε μέχρι και δικό της upscaling αλγόριθμο, στον οποίο έδωσε το όνομα MetalFX.

To Assassin's Creed Mirage θα κυκλοφορήσει στο iOS για τα iPhone 15 Pro/ Pro Max εντός του 2024, ενώ τα Resident Evil Village και RE 4 Remake μέχρι το τέλος του 2023.