iOS 18: Έρχονται σημαντικές αλλαγές σε εφαρμογές των iPhone

Ο Mark Gurman σε νέες δηλώσεις
29 Απριλίου 2024 10:31
iOS 18: Έρχονται σημαντικές αλλαγές σε εφαρμογές των iPhone

Μέσα από το νέο δελτίο του Power On newsletter, ο πασίγνωστος insider της βιομηχανίας και δημοσιογράφος, Mark Gurman, έδωσε στη δημοσιότητα μερικές πληροφορίες για τα σχέδια της Apple, όσον αφορά το iOS 18.

Πέρα από τις φήμες που ακούμε τόσους μήνες για το επόμενο ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα της εταιρίας για τα iPhone, ο Gurman αναφέρει ότι εκτός από τις αλλαγές που θα φέρει η AI, θα γίνει σημαντική ενημέρωση και στα πιο δημοφιλή apps. Αναλυτικότερα, φαίνεται ότι η Apple ετοιμάζεται να ανανεώσει πλήρως τα δικά της built-in apps του iPhone όπως είναι τα Photos (Φωτογραφίες), Mail, Notes (Σημειώσεις) και Fitness.

Επιπροσθέτως, αλλαγές θα γίνουν και στην εφαρμογή του Calculator (Αριθμομηχανή), η οποία εφαρμογή θα φτάσει για πρώτη φορά και στα iPad. Να σας υπενθυμίσουμε κάπου εδώ, ότι το iOS 18 περιγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις λογισμικού που είδαν ποτέ τα iPhone, με τεράστιες αλλαγές και νέες προσθήκες, αλλά και με έμφαση στην AI.

Επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές, ο Gurman λέει επίσης ότι η αρχική οθόνη των iPhone θα αποκτήσει ορισμένες νέες δυνατότητες. Οι χρήστες θα μπορούν να τοποθετούν ελεύθερα τα εικονίδια των εφαρμογών για πρώτη φορά, χωρίς να χρειαζόνται να είναι στοιχισμένα σε ένα πλέγμα.

Επίσης, ολόκληρο το λειτουργικό αναναμένεται να αλλάξει και εμφανισιακά -κάπως- με τον Gurman να αναφέρει ότι θα γίνουν σχεδιαστικές αλλαγές από την Apple.

Όλα θα τα μάθουμε αυτόν τον Ιούνιο μέσα από ένα ειδικό event της Apple, όπου θα παρουσιάσει το iOS 18, αλλά και το ανανεωμένο λειουργικό όλων των προιόντων της.

Tags: